ДНЕС

Общинарите в Смолян минават дрегер за алкохол и наркотици

Всички общински съветници, кметове на села, журналисти, служители, а и тези, които искат да присъстват на сесия в Смолян, ще бъдат тествани с дрегер за алкохол и наркотици в кръвта преди заседанието.

Това е заложено в правилника на организацията и дейността на общинския съвет, който бе приет в сряда, съобщи „Родопи Смолян“. Предложението е на председателя на общинския съвет Данчо Киряков и след тричасови дебати бе прието с 27 гласа „за“, без против и въздържали се. Мотивът за нестандартната мярка е, че в залата е имало присъстващи, които са буйствали, нарушавали реда и се е налагало намеса на полицията. По предложение на съветник от БСП специален квестор ще подлага на дрегер присъстващите и ще следи за реда в зала. „Предлагам да има квестор, който да присъства на заседанията. Той да бъде определен от председателя, може да бъде и от охраната на общината. Да присъства и да следи за реда в залата. Той да разполага с дрегер за алкохол и наркотици. При съмнение на хора, защото в залата влизат всякакви, че са употребили наркотични вещества или алкохол, да се тестват и при положителни проби и да се извеждат от залата“. обяви съветникът.

Заради проточилото се заседание родопските съветници не успяха да разгледат бюджета на общината и го оставиха за началото на следващия месец. Общинарите обаче успяха да гласуват докладната за завишаване на заплатите на кметовете, които ще получават от 80 до 120 лева повече в зависимост от жителите на населеното място, на което са начело. Вдигнат и възнагражденията на кмета на община Смолян и неговите заместници.

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top