ДНЕС

Емилия Масларова осъди България в Страсбург

Бившият социален министър Емилия Масларова осъди България в Европейският съд по правата на човека. Тя трябва да получи общо 8 000 евро за неимуществени вреди, нанесени й от воденото срещу нея дело за длъжностно присвояване, което приключи с оправдателна присъда през 2015 година.

Бившият социален министър Емилия Масларова осъди България в Европейският съд по правата на човека. Информацията е от съдът в Страсбург. Държавата трябва да й плати 5 000 евро за неимуществени вреди и 3 000 евро разноски по делото. Според ЕСПЧ България е нарушила презумпцията за невинност и правото на защита на бившия социален министър.

След близо петгодишна съдебна сага Емилия Масларова беше оправдана от българския съд през 2015 г. Делото срещу бившия министър на труда и социалната политика в правителството на Тройната коалиция – Емилия Масларова се водеше по обвинения срещу нея и още петима души за длъжностно присвояване в особено големи размери. Според тезата на прокуратурата, Масларова и останалите подсъдими са присвоили 11 от общо 19 милиона лева отпуснати за ремонта на социален дом в Стара Загора.

 

/кросс

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top