ТРИБУНА

Цвета Караянчева: Речите на президента Радев са мрачни и унижаващи България

Всички речи на президента Радев си приличат. Те са мрачни, песимистични, очернящи и унижаващи България. Сякаш са писани, за да бъдат произнесени от президент на вражеска държава, който иска да унижи и смаже България и да я превземе.” Това каза във Велико Търново председателят на парламента Цвета Караянчева.

Според нея последната реч на Радев била продължение на новогодишната му реч.

„Сега изведнъж се оказа, че трябва да правим и предсрочни парламентарни избори, докато преди два месеца нямаше подобна идея. Може би, защото президентът иска да сформира служебно правителство, което да промени решението на Народното събрание”, коментира Караянчева. Чрез медиите тя покани държавния глава в парламента, за да види и да се запознае на място как работи той. „Парламентът приема закони, които са минали през обществено обсъждане. Закони, които са в полза на българските граждани и които имат оценка на въздействието и съответните мотиви. Така че абсолютно неаргументирани са вашите твърдения, че се приемат лобистки закони”, категоричен бе председателят на парламента. Тя покани Радев да се включи в политиката като партиен лидер.

„Ако ви е отеснял костюмът на президент, направете си партия, каквото желание виждам, че имате и направете всичко възможно да спечелите изборите, които са след две години, да станете премиер и да вземате важни решения. А ако искате да има диалог с парламента, вашите експерти да се включат с позиция при обсъждането на проектозаконите. В никакъв случай не отнемаме правото ви да налагате вето, ние го уважаваме, но имаме право да имаме и различно мнение, защото България е демократична държава”, каза Караянчева. Тя беше категорична, че в настоящия момент няма предпоставки и причини за предсрочни парламентарни избори.

„Държавата се развива добре, има подкрепата на своите европартньори, нисък ръст на безработицата и ръст на икономиката, а инвестициите продължават да се случват,макар някои да отричат това . Правителството е стабилно, коалицията е стабилна, парламентът работи на пълни обороти”, категорична бе Караянчева. Ниският рейтинг на Народното събрание тя обясни с многото политически сили вътре, които били причина част от хората да не го припознават като своя парламент.

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top