ДНЕС

СЕНЗАЦИОННО РАЗСЛЕДВАНЕ НА Tribun.bg! Албанецът Лео Кадели измамник! (СНИМКА/ОБНОВЕНА)

Оказа се, че албанецът Лео Кадели станал по – известен с реалити сериала „София ден и нощ“, се издържа само и единствено с дерения от хората, от платформата „Приятели, помагайте“. Не веднъж Леонидас Кадели, както е истинското име на албанецът, е съобщавал, че има сериозен бизнес.

Справка на Информационна агенция „Трибун.БГ“ показа, че „реалити звездата“ има участие в общо 4 фирми- две от които обаче имат наложен запор.

Първият запор е от бившата му вече съпруга, за това, че не е изплащал издръжка на общото им дете и втроят от НАП – Пловдив, за това, че не е заплащал даначни задължения и осигоровки на стойност 6 хил.

Така на практика Кадели дължи над 10 хил. лева.

Другите му две фирми явно не развиват никава дейност- доказателство за това са годишните даначни декларации, които се подават в края на всяка една година.

Близки на измамника Кадели твърдят пред Информационна агенция „Трибун.БГ“, че бизнесът му е свързан с продажба на автомобили.

Само, че скорошен купувач твърди, че закупеният от него автомобил е запалтил по „Изипей“ АД, но не на името на Лео Кадели, нито пък на неговите фирми, а на неговата годеница.

Оказа се, че бащата на въпросната годеница е бивш сложител в системата на МВР, а дясната ръка на Лео Кадели е служител на НАП – Плевен – Веселина Цекова.

Така на практика, албанецът си осигурява чадър през държавните органи и МВР.

Друга справка на Информационна агенция „Трибун.БГ“ показа, че Лео Кадели е осъждан за наркотрафик в град Карлово преди няколко години.

Оказва се, че пладформата „Приятели, помагайте“ чрез която Кадели събира пари не декларира нищо в НАП. На страницата им в социалните мрежи Facebook, същият редовно призовава дарителите да изпращат пари, но не в дерителски сметки, а на физически лица, което нарушава закона за даренията в страната.

И второ, тези приходи в сметките на титулярите им, по никакъв начин не декларират пред никави инсутуции.

Справка в страницата им във Facebook показва, че през пръстите на Кадели са преминали 30 хил. лева. Така на практика бизнесменът без бизнез – само чрез доботвортеството на хората, печели повече от колкото 4-те му фирми взети заедно.

А всъщност Лео в социалните мрежи твърди следното, че със собствени средства е дал 9 хил. лева за нов бус. Тук е моментът да попитаме, след като Кадели има 9 хиляди лева за бус, защо няма 6 хиляди лева да плати задълженията си към НАП и 4 хиляди лева на детето си за издръжка, за която бившата му вече жена го е осъдила.

Друг уместен въпрос, защо всички сметки, през които минават т. нар.дерения, са на чуждо име, а не на негово.

Уместният отговор е , че при евентуални проверки, осъденият преди години за наркотрафик Кадели излиза чист. А и кой да го провери – може би дясната му ръка която работи в НАП, че и дори и държавната финасова дирекция събира пари за него или може би да го провери МВР, където всъщност поучава чадър от бащата на възлюбената си. Явно не всичко е добра воля и добро сърце, когато това се превръща в професия, а явно Лео е добър „професионалист“, но истината рано или късно излиза на яве, а ние от Информационна агенция „Трибун.БГ“ се обръщаме към отговорните институции с въпрос: Всеки чужденец ли в тази държава с видно криминално минало, може да събира пари за дерения, с които да подържа висок финсов стандарт на живот, без да декларира нито една стотинка. Може би баба Пенка, която цяла година е плела мартеници, за да продаде през зимните месеци – за да спечели 10 лева от тях, но не да декларира в НАП, може би по-голям престъпник от един човек- наротрафикант, който не отчита пред никого никакви дарения.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top