ДНЕС

Грипната епидемия обхваща още области на страната

Още две области обявяват грипна епидемия, в други две удължават грипната ваканция.

От утре и Видин и Кърджали са в епидемия, спират се учебните занятия, женските и детските консултации, свижданията в лечебните заведения, плановите операции и профилактичните имунизации. Поради задържащата се висока заболеваемост от грип от регионалната здравна инспекция в Смолян са връчили предписание за удължаване на грипната ваканция в областта до 25 януари, включително.

Учебните занятия на територията на област Смолян се преустановяват за периода до 28 януари 2019 г. включително.

Дотогава няма да се учи и в област Ямбол, тъй като е отчетено поддържане на висока епидемична заболеваемост. Запазва се епидемичното ниво и в Пазарджик, заради което грипната ваканция в областта се удължава до петък, включително.

В област Кърджали, която от утре обявява грипна епидемия, няма да се учи до 30 януари, включително. Консултации, свиждания и профилактични имунизации се забраняват до второ нареждане.

Препоръките на лекарите са при грипна епидемия да се ограничават социалните контакти, да се избягва събирането на много хора в затворени пространства. Болните с висока температура и признаци на грип в никакъв случай да не провеждат самолечение.

 

/дарик

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top