ТРИБУНА

Експерт по охрана предупреди за мощна офанзива на крадците по празниците

Те вече са набелязали кого ще тарашат

След бума на кражбите на автомобили със запален вече двигател, полицията ни предупреждава и за набези по домовете по време на празниците. Как да опазим жилищата си от крадците, особено когато тръгнем на път?

Експертът по охрана и представител на охранителна фирма Ивайло Христов съветва да не оставяме ценности и пари вкъщи на обичайните им места, когато отсъстваме.

„Крадците има как да разберат кога няма да бъдем у дома. Подходът е един и същ – наблюдение, проверка, а след това влизане. Те могат да ни проследят какъв е ритъмът на нашия живот. В същото време няма как да разберем, че ни следят. Често и Facebook ни издава, че не сме си вкъщи. Това може да се използва от крадците“, сигурен е Христов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му ако искаме да защитим дома си, то това не трябва и няма как да стане в последния момент.

„Трябва правилно да подберем охранителна фирма. Тя ни дава необходимото спокойствие, да знаем, че ако има проблем на адреса, то някой ще се яви веднага. Другото е правилният подбор на техниката – самата алармена система“, допълни още специалистът в „България сутрин“.

Христов обясни, че е доста трудно вече да се хващат крадците на място, защото един обир тече около една минута – през това време те влизат в помещението, задействат алармената система, пребъркват всичко и излизат.

Blitz.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top