Без категория

Джамбазки: Любимата дъвка на зелените рекетьори беше извадена от устата им

Не знам защо Марк Жирардели се появи сега и не знам дали е важно кога. Важното е, че една любима „дъвка“ на зелените рекетьори им беше извадена от устата. Любимите им приказки, с които спекулираха по тази тема и с които пречеха на развитието на българския туризъм, са обезсмислени. Това е име в ски спорта и никой не може да излезе срещу него аргументирано, заяви в предаването „Плюс-Минус“. Коментарът след новините” по НОВА евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той изрази надежда най-накрая да се построи втората въжена линия, да бъде развита инфраструктура и да се направи връзка с Добринище, което ще донесе развитие на българския туризъм. Ще подобри и състоянието на всички хора, които живеят там.

Ако те имат възможност да работят, няма да бракониерстват и да секат гората. Кое е по-зелено – да има развитие и доходи, или да се бракониерства, попита Джамбазки.

Цинизъм и наглост на част от западните ми колеги е да твърдят, че са еколози и в същото време да искат празни камиони на 4 седмици да се разкарват от Испания до Малко Търново, при положение, че един камион гори 30 на 100 средно нафта, каза евродепутатът по повод пакета „Мобилност“, известен като планът „Макрон“.

Говорим за нарушаване на единен свободен пазар, нарушаване на правилата на конкуренцията. Планът ни за действие е следният, който е обсъден с всички превозвачи: на 10 януари, когато се гласува в комисията по транспорт проектът на Макрон, тогава ще организираме протест с превозвачите на камиони в Брюксел. Ще затворим улиците в Брюксел, ще затворим околовръстното. Проектът „Макрон“ нарушава правилата на ЕС, на идеята за ЕС, затова ние ще изявим позицията си, категорично заяви Джамбазки.

Българското правителство ще трябва да е единно и да потърси разговор с румънци, унгарци и поляци относно грабителския пакет. Защо ние винаги трябва да плащаме чуждата сметка, запита той.

Ясно трябва да им кажем този номер – да ни продавате ценности в целофан, които като разопаковаш целофана, не са точно ценности – няма да се получи, каза Джамбазки.

Шенген е вторият план на двуличие и двоен стандарт. Причината е вътрешнополитическа. За България важният вход в Шенген е по суша. Българската икономика зависи от това – Русе и Букурещ са на 70 км един от друг и областта може да се движи само от това, по същия аналог е и Благоевградска област със Солун. Просто тази изкуствена ограда съществува и пречи, обясни заместник-председателят на ВМРО.

По отношение на „Турски поток“ евродепутатът каза, че от политическа гледна точка когато един проект ни заобикаля, е нова наша политическа грешка. Трябва да има разпределителна точка, добре е в България да има такава инфраструктура, смята Джамбазки.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top