ТРИБУНА

По покана на АБВ-Младежи представители на младежки организации на Единна Русия и членове на Младежкия парламент на Руската федерация, взеха участие в честванията по случай 141 г. от освобождението на Плевен

По покана на АБВ-Младежи представители на  младежките организации на Единна Русия – „Млада гвардия“ и „Двуглав орел” и членове на Младежкия парламент на Руската федерация взеха участие в  честванията по случай 141 г. от Освобождението на Плевен.

По време на визитата си у нас руската делегация посети изложба, посветена на 140 г. от Освобождението на България и участва в конференция на тема: „Българо-руските отношения – вчера, днес и утре”.

Двете мероприятия се проведоха в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” със съдействието на директора на музея г-жа Емилия Зорнишка. Мястото на провеждане – „Мъртвата долина“, е знаково и играе ключова роля в Освобождението на България.

Председателят на АБВ Румен Петков откри младежката конференция и отправи приветствие към  участниците в нея. От руска страна присъстваха Елисавета Игоревна, член на Младежкия парламент на Русия и посланик на добра воля, Динар Бариев, член на Координационния съвет на МГЕР и председател на „Млада гвардия“ за Татарстан и Николай Владиславович, ръководител на младежката организация „Двуглав орел” в Москва. Съвместно с представители на АБВ-Младежи те обсъдиха темите за съхранението на паметта, културното взаимодействие и перспективите за развитие на отношения между България и Русия. Участниците се обединиха около необходимостта младите хора да имат по-активна роля в политиката, включително и на международно ниво, тъй като именно те са носители на промяна, а в момента в сферата на международните отношения повече от всякога са необходими мирна, разумна политика и диалог.

По време на дискусията възникна идеята за организиране на Черноморски младежки форум. Официални гости на събитието бяха и представителите на Россътрудничество за България – Наталия Киктенко, Коста Пеев и Мария Боровика, които заявиха готовност за подкрепа на бъдещите съвместни младежки международни мероприятия.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top