РАЗСЛЕДВАНЕ

Възрастна жена дала 33 бона за разваляне на черна магия

Баба олекна с 33 бона – дала ги да развалят черна магия над децата й, съобщиха от полицията в Монтана. Възрастната жена от монтанското село Доктор Йосифово броила 33 000 лева на измамници от Бойчиновци, за да развалят черни магии, които тегнат над децата й, уточниха от полицията. Парите пенсионерката давала на порции в продължение на месеци.

Полицията е арестувала престъпниците, задигнали парите на 81-годишната баба Анка. Сигналът до криминалистите е подаден в понеделник от дъщерята на жертвата. П. Д. депозирала жалба, в която съобщила, че мъж и жена от Бойчиновци са обрали с измама възрастната й майка. Според местните най-вероятно миналата година по някакъв начин престъпниците – 43-годишният М.З. и 43-годишната С. Г. , са влезли в контакт с баба Анка. Съселяните й предполагат, че са се появили на портата и така са успели да продадат историята си за магиите.

Двамата посещавали почти всеки месец баба Анка и я плашели, че прокобата все още тегне над близките й и може с тях да се случи най-лошото. Първоначално бабата отказала да им плати, но тогава последвали заплахи и започнало изнудването. Баба Анка плащала, а мошениците цъфвали постоянно на вратата й с нови порции страхотии. Всичко продължило цяла година и престъпниците успели да измъкнат от възрастната жена 33 бона.

Хората от селото недоумяват откъде възрастната жена е намерила толкова много пари. Според местните баба Анка е умна и интелигентна жена, член е на читалищното настоятелство.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР Монтана в понеделник около 14 часа двамата измамници са открити в дома им в Бойчиновци и са задържани. Те са в ареста за срок от 24 часа. Полицията активно работи по случая, казаха от пресслужбата на областната дирекция на МВР в Монтана. Образувано е досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от НК.

За последните две седмици в област Монтана пък са станали 10 телефонни измами, при които възрастни хора са предали на измамници 60 839 лева и златни накити, съобщи БТА. През миналата година в региона са направени 81 телефонни измами, при които жертвите са дали над 300 000 лева. Задържани са няколко групи престъпници, които вземали парите от измамите.

Разкриването на тези, които звънят по телефоните, е много трудно, тъй като те използват СИМ карти на различни европейски оператори, а тези карти се продават свободно по пазари и магазини в други страни и не е нужно да бъдат регистрирани на дадено име, обявиха от ОД на МВР в Монтана.

 

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top