ТРИБУНА

Георги Марков с анализ на политическата обстановка у нас и в Европа!

„В началото на Демокрацията казах една крилата фраза: „Избори до дупка“ и тогава излязох прав. В момента в България политическа криза няма. В рамките на този парламент друг кабинет „Борисов“ може да съществува само на теория“. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Георги Марков. 

За 10 години направихме четири избори. При Луканов нямаше аспирин и памук, наложи се национална стачка в края на 1990 г. и той си замина. След това Виденов фалира държавата“, върна лентата назад във времето Марков.

„На Балканите винаги ще е напрегнато, няма пълно щастие. Трябва да е лудост да тръгнем на предсрочни избори. Те по дефиниция значат политическа криза. Правят се неимоверни усилия да привличане на инвестиции. За първи път от 30 години ние сме с една глава над политическото блато на Балканите, добави бившият конституционен съдия.

„По традиция евроизборите минават с много ниско гласуване, но мисля, че ГЕРБ ще спечелят. Провалът на традиционните партии, драги Викторе, вече е факт.  Кой е мислил, че партията на славния Франсоа Митеран ще е на пето място във Франция или че ерата Меркел ще свърши и нейната партия ще е чак на трето място? Има страшен залез на традиционните партии, особено тези на ПЕС. В ЕНП също има проблеми. Не е сигурно, че Манфред Вебер ще застане начело на еврокомисията. Той приятел на Борисов и Цветанов, но изобщо не е сигурно, че той ще застане начело, прогнозира Георги Марков.

Благодаря ти, че още през 2015-а година с Ани Цолова ми дадохте дума да кажа какво ще стане с мигрантската криза“, заяви политикът.

„Ако си обърнал внимание, Виктор, на ситуацията в България, за първи път проявихме характер след прехода. Благодарение на мен и Патриотите бе смазана Истанбулската конвенция, България се отърва от джендър идеологията, коментира още Георги Марков.

Blitz.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top