РАЗСЛЕДВАНЕ

Вътрешният министър с нови данни за нападателя на таксиджията и спипаните в Италия и Австрия БГ бандити

Побойникът, който нападна таксиметров шофьор в София и избяга с таксито му, ще бъде освидетелстван за психическо заболяване. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов в кулоарите на парламента след участие в парламентарния контрол, предаде Канал 3.

„Задържаният мъж е 28-годишен, но сега МВР проверява дали той не е бил освидетелстван и дали няма психическо отклонение“, уточни министърът.

„Ако е така, това го прави негоден за носене на наказателна отговорност“, обясни Младен Маринов.

Към момента е заведено досъдебно производство.

Пред разследващите той обяснил, че малко по-рано е качил клиент до бул. „Цариградско шосе“ в София. При пристигане на заявената дестинация непознатият нападнал и бил водача, избутал го от автомобила и потеглил по бул. „Самоковско шосе“ посока кв. „Горубляне“. В хода на предприетите незабавни издирвателни действия, автомобилът бил открит изоставен на АМ „Тракия“ посока Пловдив, разклона за Цалапица, където беше задържан.

Маринов коментира и случая със задържания в Австрия за тероризъм и за ареста на двама сънародници с 11 тона хашиш в Италия.

И при двата казуса нашите власти съдействат по линия на международния обмен, обясни вътрешният министър. Българинът, арестуван за тероризъм, е с адресна регистрация в Силистра, но от много години не живее в нашата страна, уточни Маринов.

Blitz.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top