СВЕЖО

Полицейско занятие на служители на Специализирани полицейски сили – Бургас с ученици от бургаско училище

Служители от „Специализираните полицейски сили” – ОДМВР – Бургас гостуваха на ученици от пети и шести клас на училище „Александър Георгиев Коджакафалията”. Децата с интерес наблюдаваха реакцията на обучените полицейски кучета – едното от които задържа „опасен престъпник“, а второто – безпогрешно надуши на няколко пъти скрити в специални контейнери наркотични вещества. Особен интерес предизвикаха уменията на спецполицаите по задържането на невъоръжен и въоръжен нападател. Ролята на задържан изпълняваше директорът на училището, а децата нагледно се запознаха с начина за задържане, поставяне на белезници и ограничаване на възможностите на задържания за излишни движения.

Пред подрастващите бяха представени техниката и въоръжението, използвани от служителите в „Специализираните полицейски сили”. Петокласник стана мини-полицай, той се облече с бронежилетка, постави си и защитен полицейски шлем. Малкият униформен стоически понесе тежестта им, докато пред съучениците му в детайли бяха обяснени целта на бронежилетката и случаите, в които полицаите я използват.

Комисар Неделчо Рачев – началник на отдел „Охранителна полиция и КАТ” към ОДМВР – Бургас, благодари за любезното домакинство на училището и обяви старта на превантивната полицейска година в учебното заведение.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top