ДНЕС

Председателят на СГЕРБ Николай Андреев участва в заседание на Президиума на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП

Председателят на Старейшини ГЕРБ Николай Андреев взе участие в заседание на Президиума на Европейския съюз на гражданите-сеньори (ЕСГС) към ЕНП, което се проведе в гр. Льовен, Белгия. В рамките на форума бе гласувано и взето решение Конгресът на сеньорите на ЕНП през 2019 г. да се проведе в България с домакин СГЕРБ. Предложението за това дойде от президента на ЕСГС Ан Херманс, която сподели пред участниците в събитието своите лични впечатления от отличната организация на осмия университет на СГЕРБ, провел се тази есен в Сандански.

„Считам този акт за едно голямо признание преди всичко за ПП ГЕРБ, доказала се със своите действия като един от най-уважаваните членове на Европейската народна партия“, сподели Андреев по повод избирането на България за домакин на Конгреса догодина. Той също така награди президента на ЕСГС Ан Херманс с почетен плакет на СГЕРБ за нейните големи заслуги за разширяване и задълбочаване на сътрудничеството между СГЕРБ и ЕСГС.

По време на заседанието на Президиума на ЕСГС бе отделено специално внимание на подготовката на изборите за членове на Европейския парламент през 2019 г. Обсъдени бяха и редица детайли, свързани с предстоящи събития под егидата на ЕСГС. Задълбочен анализ на политическата обстановка в ЕС в навечерието на изборите, както и отражението на Брекзит върху икономиките на страните – членки на Съюза, направи проф. Стивън ван Хеке, известен европейски политолог и икономист.

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top