ТРИБУНА

Потвърди се информацията на Трибун БГ! Миню Стайков гасне в ареста!

Миню Стайков се почувствал зле зад решетките

Алкохолният бос Миню Стайков го закъса със здравето, а след тайни прегледи никой не казва какво е актуалното му състояние в килията! В края на миналата седмица той отишъл да му прегледат зъбите в лечебницата към Централния софийски затвор, където го сполетели симптомите на исхемичен инсулт – замайване, проблеми с речта, силно главоболие и загуба на равновесие и координация, разкриват запознати.

„България Днес“ опита да провери какво е състоянието на бизнесмена, който търка нара от началото на септември. Наблюдаващият прокурор Ангел Кънев разбра от вестника за проблемите с именития обвиняем от уикенда, като уточни, че по разследването работят още двама негови колеги, които може да са запознати с извънредните обстоятелства. До приключването на броя от спецпрокуратурата не отговориха на запитването за здравето на задържания и дали се полагат грижи за него.

Състоянието на Стайков стреснало персонала на лечебницата, издават запознати. Медиците пратили пациента при колегите си от МВР болница. Алкохолният бос поискал да се лекува в частна клиника, но прокурорите попарили мераците му и му отказали престой другаде. Във ведомствената болница са направени изследвания на Стайков, според които той бил в цветущо здраве и при него нямало риск от инсулт. За уточняване на диагнозата лекарите предложили на арестанта да го подложат на ядрено-магнитен резонанс, но той отказал и се върнал в килията.

От прокуратурата са се заканили единствено да проверят какво е довело до симптомите на Стайков, тъй като лекари споделили съмнения, че те могат да бъдат провокирани чрез поставяне на инжекция, пише „24 часа“.

Преди дни адвокатът на Стайков – Лъчезар Таков, каза пред „България Днес“, че през декември ще поиска преразглеждане на мярката за неотклонение на клиента му. Не е ясно дали новите обстоятелства няма да наложат по-скорошно внасяне на молбата. Юристът уточни, че не се е чувал със Стайков и не знае какво се случва с него.

Миню Стайков е обвинен като лидер на осемчленна престъпна група за държане и продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. Бандата бе разбита в началото на септември, като според обвинението е организирала производството на цигари в нелегални фабрики в Карнобат и ги е разпространявала на черния пазар.

По случая са приобщени над 100 тома папки с доказателства. Голяма част от новите улики съдържат данъчни проверки и ревизии на фирмите на Стайков, издават запознати. Във връзка с твърдения на защитници, че след акцията от началото на септември по случая са разпитани само двама свидетели, от спецпрокуратурата изтъкнаха, че се работи активно.

За нелегалното производство се разприказвали хора, изпълнявали различни функции. Основно това са служители в складовете и шофьори на камиони. Назначени са експертизи на цигарите и на машините. Химици и техници трябва да кажат с какъв тютюн са натъпкани папиросите и дали уредите са били годни да бълват продукция. Още след разбиването на фабриката обвинители разкриха, че тютюнът може да се окаже с много по-добро качество, отколкото повечето стока, пласирана на черния пазар. С над 1 млн. лв. ДДС от търговска дейност е ощетена хазната, сочат изчисленията на обвинението.

Стайко Стайков

Следователи продължават да търсят сина на Миню Стайков – Стайко. Той е обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол. По данни на ченгета наследникът е напуснал България в началото на август.

Запор на имоти

Запор на имоти, банкови сметки и дружествени дялове на Миню Стайков наложи преди седмица апелативният спецсъд. Под възбрана е тузарската семейна къща в столичния кв. Бояна, а също и стотици декари земеделски земи, лозя и промишлени имоти, разпръснати в районите на Карнобат, Ямбол, Сливен и в Северна България.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top