ТРИБУНА

Шеф в КФН посочи за кои шофьори „Гражданска“ ще скочи до 1200 лева с въвеждането на системата „бонус-малус”

Започва общественото обсъждане на проекта за така наречената система „бонус-малус”. Според предложенията тази система предвижда цената на застраховките „Гражданска отговорност” да са драстично по-високи за системните нарушители на пътя. За виновните за катастрофи с жертви и тежко ранени тя ще е с 400% по-висока и може да стигне 1200 лева.

Въвежда се и система, подобна на талоните на шофьорите. Ще се трупат „малус“ точки при всяко нарушение. А изрядните водачи ще получават отстъпка до 25% от базовата цена на застраховките.

Владимир Савов, заместник – председател на КФН, обясни в сутрешния блок на Нова телевизия каква е идеята на така наречената система „бонус-малус”

Всеки един купувач при въвеждането на системата ще трябва да внимава и да не купува коли на неизрядни шофьори, обясни Савов.

„Гражданска отговорност” застрахова автомобилите. „Постижение е, че сега се застрахова и шофьорът“, каза експертът.

Ако двама души имат една служебна кола – единият кара добре, а другият изключително лошо се гледа по-лошото, даде пример Владимир Савов. „А ако една кола се кара съвестно една година, ГО започва да пада“, обясни още той.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top