TV

България чете dailypress-bg.com!

Скука и безхаберие сковаха новинарските „copy-paste“ издания на уеб групировките. Тежки нарцистични разстройства тресат сайтовете на големи (в миналото) вестници. И докато те дремят, навирили носове в уютна хибернация, в интернет пространството се роди и израсна сайтът на българската онлайн журналистика. И така, само 4 години след своя прощъпулник, Информационна агенция „Дейли Прес“ спечели 75 процента лоялна аудитория и 15 на сто от пазара на измерваните новинарски сайтове в България.

Отегчени от болното его и лъжите, които размахват някои колеги, днес ви предлагаме последните данни на медията ни.

Тези данни ясно и категорично показват, че България чете dailypress-bg.com!През изминалия месец „Дейли прес“ е българският сайт в категория „Новини“ с най-много импресии (колко пъти дадена уебстраница е видяна от посетителите) – 21 372 635. Цифра, недостижима дори за новинарските сайтове с дългогодишна история на големите интернет издатели у нас като „Нет Инфо.БГ”, „Инвестор.БГ“ и „Дир.БГ“ и „Блиц“ както ясно се вижда от Таблица 1.

„Дейли Прес“ заема първо място и по среден брой импресии на потребител – 37,06 (Вж. Таблица 2).

Тези данни категорично показват, че читателите посещават „Дейли Прес“, за да четат. И то да четат много – така, както никой друг в България не е четен. 

„Дейли Прес“ е на челно място и по времето, прекарано от потребителите в целева група „Новини“ за изминалия месец. Този индикатор се изразява в часове, а данните на „Дейли Прес“ са повече от респектиращи – 561 537,07 (Вж. Таблица 3).

На първо място сме и по средната стойност на времето, прекарано от един посетител на нашите страници. Измерва се с в часове, минути и секунди. Нашите читатели прекарват средно 0:58:25 – почти един час месечно при нас. Благодарим ви! За нас е чест да бъдем най-интересния БГ новинарски сайт. 

Според профила на аудиторията на „Дейли Прес“ 49% от феновете на сайта са жени. Най-голям брой от посетителите са между 15 и 25-годишна възраст – те са 72% от посетителите. Групата на 45-54-годишните формира 15% от аудиторията, а читателите над тази възраст са 13%. 

32% от посещаващите www.dailypress-bg.com са висшисти със степен магистър или доктор, 5% имат бакалавърска степен или полувисше образование. Със средно образование са 53% от читателите, с основно – 9%, а с начално под 1%, показват още данните.

И САМ ВОИНЪТ Е ВОИН

dailypress-bg.com не е издънка на семейство от сайтове, а самостоятелен проект. Неговата популярност не се дължи на т.нар. „кух трафик“. Въпреки това през последните 6 месеца той отбеляза 36% ръст на посещенията. Общият брой на българите, посетили сайта през изминалия месец декември е 576 680. (Вж. Таблица 4).

По този основен показател „Дейли Прес“ убедително изпреварва dariknews.bg, dnevnik.bg, btvnews.bg, standartnews.com, 24chasa.bg, Dir.bg News, trud.bg „Блиц“, „ПИК“… 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top