ТРИБУНА

Абсурд: Индия отказа визи на боксьорките ни

С абсурден казус се сблъска женския национален отбор на България по бокс в навечерието на световното първенство. Домакините от Индия са отказали визи на 11 души от делегацията, а одобрените са едва двама.

„Получихме отказа по пощата. Причини не се посочват и няма обяснение. Веднага сигнализирахме до индийското посолство в България, но от там ни казаха, че не могат да реагират тази седмица, а чак в понеделник. Отборът заминава в събота, което е проблем“, заяви пред Boec.bg изпълнителният директор на Българска федерация по бокс Светослав Сапунджиев.

Българската делегация, която ще пътува до Индия, наброява 13 души, като шест са състезателките, трима са треньорите и има един масажист. По план всички те трябва да пътуват в събота, като целта е да имат 10 дни за аклиматизация на индийска земя преди старта на световното първенство в Ню Делхи, което ще се проведе от 15 до 24 ноември.

„Малко е абсурдна ситуацията, но мисля, че ще се разреши. Потърсихме съдействие от всички възможни министерства и агенции и мисля, че всичко ще се оправи“ оптимист е все пак Сапунджиев. Ако до утре отборът не получи визи, ще трябва да се купуват билети за друг полет и групата да тръгне по-късно през другата седмица. Това от своя страна със сигурност ще наруши плана за подготовка на старши треньор Фикрет Ереджебов.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top