Инвеститори и строителни предприемачи дадоха показания пред спецсъда по делото срещу отстранената кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и посредника в корупционната схема Петко Дюлгеров.

Те разказаха, че Иванчева искала да правят дарения и да изграждат детски и спортни площадки, за да им придвижи преписките.

Бойко Дерменджиев обясни, че имал няколко срещи с нея. „Бях инвестирал 12 000 лв., а преписката ми не беше придвижена. Това стана едва след ареста на Иванчева“, разказа инвеститорът.

Той обясни, че е започнал строеж, а на запис от охранителни камери се виждало как Иванчева и Биляна Петрова влизат в имота му с личния автомобил на Петрова през нощта. Пред охранителите казали, че са кметицата и заместничката й и можело да правят каквото поискат.

„Уговорихме среща, за да обсъдим дарението, а в общината беше извикала свидетели и ми връчи заповед за спиране на строежа“, каза Дерменджиев.

Припомняме, че Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров са подсъдими за взимане на подкуп в размер на 70 000 евро на 17 април 2018 г. от бизнесмена Александър Ваклин. Държавното обвинение твърди, че Десислава Иванчева изнудвала бизнесмена Александър Ваклин срещу пари да получи необходимото му разрешение, за да строи в „Младост“.