ТРИБУНА

Защо се стигна до убийството на майка и дете

Причината за жестокото двойно убийство на майка и бебе в София, вероятно извършено от бащата на детето, е ревностова параноя. Такова предположение направи в ефира на „Здравей, България” по NOVA психиатърът Веселин Герев.

„Ревностовата параноя е голям бич за съвременните семейства, защото тя до такава степен обладава един от двамата партньори, че той ревнува на практика от всеки и от всичко. От познат, от роднина, дори от дете може да има ревност.

Това състояние кара човек да бъде агресивен до жестокости“,

обясни експертът.

Според Герев Викторио може да е убил детето си, след майка му, защото се е съмнявал, че е наистина негово дете: „Една развита параноя може да доведе патологична мисъл в главата, че това дете не е от него. Те са имали раздели и събирания, преди година са се разделяли, събрали са се отново, детенцето е било на около годинка, т.е. тогава, когато е трябвало да се роди.

Така че, задейства се лудостта в главата а този човек и той

започва открито да се съмнява в това дали детето е от него.

Може би е имал доста колебания, но благодарение на този психопатски терен и на тази патологична ситуация, която се е въртяла в главата му, която върви като лавина и натрапчиви мисли, е извършил това“.

Психиатърът е на мнение, че фактът, че младият мъж посяга на детето, часове след като убива майката, се дължи на това, че е действал под постоянно напрежение. Той коментира и разказа на таксиметровия шофьор, откарал Викторио и дъщеричката му от кв. „Надежда”, където беше застреляна 23-годишната Дарина, до мястото на убийството на детето и опита за самоубийство – Горни Богров.

„Шофьорът казва, че детето е плачело през цялото време. Детският плач е един от най-големите дразнители за психиката на човека след рева на лъва. Освен това, Викторио е бил амбивалентен, постоянно е сменял мнението си за това къде иска да отиде”, каза психиатърът.

Темата за убийството коментира и председателят на Българската камара за сигурност и охрана Николета Атанасова, тъй като Викторио е работел като охранител и е имал законно притежаван пистолет. Атанасова обясни, че

бележката за психично здраве е формална и се получава след 10-минутен преглед.

„Допреди няколко години имаше изискване и за изследване на психологическа пригодност. То обаче беше отменено, защото беше формализирано и прецениха, че не е нужно”, каза още Атанасова.

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top