TV

Биографичен филм за дядо Добри ”The Silent Angel”с премиера през декември (ВИДЕО)

Дългоочакваният филм за дядо Добри ”The Silent Angel” ще бъде представен пред българската публика с официална премиера на 18.12.2018 г. в зала 1 на НДК. „Започнахме този проект в края на 2014 г, разказва Неди Джон Крос. Филмът е българо-немска копродукция. Идеята за лентата е на немската продуцентка Уте Еренберг. Сниман е в общо пет държави: България, САЩ, Германия, Италия и Ватикана.

Работата по филма беше наистина продължителна. В самото начало планирахме само кратка версия. Причината, за това първоначално решение, беше базирано на факта, че дядо Добри не обичаше медийната изява и упорито се опитваше да стои извън полезрението на обективите. Не крия, че това ни направи леко несигурни, от гледна точка на това, какъв точно филм ще успеем да пресъздадем. С времето, обаче някак си успяхме да спечелим доверието му и нещата се промениха. В процеса на работата ни по филма, историите около дядо Добри изплуваха една след друга. И повярвайте ми, неговият живот е истинска палитра от житейски събития и истории. Главната, разбира се е любовта и себеотдадеността му към Бог”.

Неди Джон Крос споделя , че е във филма е отделил специално място на България. „ Исках да представя родината ни пред лицето на света в добрата ѝ светлина, тази която в повечето случаи остава скрита.

Всъщност ние сме велик народ с вековна история. Имаме изключително талантливи и стойностни хора, а за дядо Добри, какво мога да кажа… Той е символ на доброто, милосърдието и смирението. Аз дори не съм чувал за друг такъв човек. Гордост е за всички нас, че този Човек е българин. И благодаря на Бог, че ни даде шанса да създадем филм за него”.

Специално място в саундтрака на филма заемат някои от обработките на фолклорни песни на Ку-Ку Бенд. Музиканти от групата ще вземат участие и на премиерата на филма пред българските зрители и така още повече ще подсилят неговите внушения с изпълнения на живо.

Филмът няма абсолютно никаква комерсиална насоченост, той има само една-единствена цел и тя е да накара хората да се замислят за истинския смисъл на живота.

„Ако успеем да накараме поне един човек да го направи, значи сме си свършили работата добре, допълва Неди Джон Крос.

А дядо Добри от Байлово, беше истинско чудо тук на земята. Надявам се и вярвам, че в най-скоро време той ще бъде канонизиран светец. Лично за мен, той и приживе беше такъв.

Искам да благодаря на Слави Трифонов и екипа му, които застанаха зад тази благородна кауза и ни оказаха пълна и безкористна подкрепа. За което сме изключително признателни.‘‘ Билети в продажба от 08.10.2018 г., в билетен център НДК и онлайн. КРОСС

 

Официален сайт на проекта: The Silent Angel/ Тихият ангел

 

 

 

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top