СВЕЖО

Кобрата: Ще дам всичко, за да зарадвам публиката

„Ще дам всичко от себе си, за да зарадвам българска публика.“ Това обещания отправи Кубрат Пулев на последната пресконференция преди мача с Хюи Фюри в боксовата гала вечер на 27 октомври в столичната зала „Арена Армеец“. Победителят получава статут на официален претендент за пояса на IBF, чийто притежател в момента е Антъни Джошуа (Вбр).

„Това е вечер, която никога не е правена в България, много сериозен мач, на световно ниво, противникът е много сериозен, отделно ще има много качествени международни срещи, уточни в изказването си Кобрата. – Мисля, че ще наблюдавате зрелищни боеве, хубав спектакъл, боксово шоу. Подготвял съм се насочено и дисциплинирано за това. Аз съм човек, който не се предава, постоянство и работа – това правих през последните три месеца с моя екип и треньор. Радвам се, че играя в България, направих не малко, за да се случи това тук.“

На въпрос как е постигнал видимо много добрата си спортна форма Пулев уточни: „Опитът, който имам, мисълта ми за бокса, това да се подобрявам, да бъда още по-добър от преди, следващия ден да съм още по-добър – това ме довежда до формата, в която трябва да бъда. Формата – физически, и психически. Смятам, че всичко това съм усъвършенствал до максимум. Тук обаче трябва да побеждаваме на ринга, а не да показваме мускули, това не е бодибилдинг. Мисля, че ще съм успешен в събота.”

Съперникът на Кубрат – 24-годишният британец Хюи Фюри пък коментира малко странно ситуацията с думите: „Трудното свърши, свършиха подготовката и тренировките. Сега идва лесното – мачът.“

Бащата на Хюи и негов личен треньор Питър Фюри благодари на българите за посрещането и отношението им към тима на британеца. „Хюи много уважава своите фенове и никога не закъснява за срещите с тях“, каза той. С това намекна за дългото чакане на Кубрат и Тервел за официалната тренировка в мола „Сердика“, за която те закъсняха с над 50 минути от определеното време. „Смятам, че всеки един от боксьорите трябва да получи уважение и онзи, който е достигнал до това ниво заслужава уважение, допълни Питър Фюри. – Искам моят син да се изправи срещу най-добрите, да се бие с най-добрите и да има качествени съперници, които да побеждава, а не тези пластмасови боксьори, които се появиха и нямат място на ринга. Искам да бъде навсякъде по света, където са най-добрите. Мога да кажа само суперлативи за българските си приятели, хора, които са ме канили и съм живял в техните домове. Мога само да кажа, че изпитвам огромна любов към българските си приятели. За мен е удоволствие, че съм тук. Това ще бъде фантастична вечер, моят син е боец, който не се предава.“

Промоутърът на Пулеви и организатор на галата Ивайло Гоцев обяви, че двубоят ще се гледа от милиони зрители по цял свят по тв каналите, а билетите за „Арена Армеец“ са на привършване. „Все още има, но побързайте, защото може да свършат“, обърна се той към феновете.

В галата ще има общо 10 мача, като 4 от тях са за титли. Коко Семерджиев – Тайсъна обаче се е отказал от боя със Спас Генов и ще бъде заменен от украинеца Левон Шония (15 победи, 11 загуби). За титлата в кат. „средна“ при жените се изправят в 10 рунда Савана Маршал (Вбр) и Янина Ороско (Арж). За шампион на България в кат. „супер средна“ пак в 10 рунда се бият Стилиян Костов – Убиеца и Йосиф Панов – Пепелянката.

Кубрат Пулев разказа и за разликата от работата с Гоцев и Epic Sports и тази с предишните му промоутъри от „Зауерланд“.

„Сега гледаме в една посока с новите промоутъри, работим заедно, каза той. „Зауерланд“ гледаха техните си интереси и не ги интересуваха много от Кубрат Пулев. Играеха много зад гърба ми. Но това е вече минало.”

Треньорът на Кобрата Ули Вегнер пък уточни, че неговото име присъствието му в България няма нищо общо с темата за „Зауерланд“. „Аз съм тук, защото вярвам, че Кубрат може да спечели световното титла и съм убеден, че ще я донесе на България“, рече 76-годишният германец, който има вече няколко световни шампиони.

Първата световна шампионка в женския бокс Десислава Кирова, известна като Дейзи Ланг, специално поканена за мача, пожела успехи на Кубрат и Тервел Пулеви и ги прегърна за късмет.

Кантарът и в столичния мол „Сердика“ от 17.00 ч. в петък. Галата в „Арена Армеец“ започва в 19,30 ч. в събота, а боят на Кубрат Пулев с Хюи Фюри ще е към 23 ч.

 

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top