РАЗСЛЕДВАНЕ

ЖЪЛТО?СЕНЗАЦИОННО В TRIBUN.BG : ЛИЛИ ИВАНОВА ИСКАЛА ДА ОТРОВЯТ ДЪЩЕРЯ Й В ДОМА ЗА УМСТВЕНО УВРЕДЕНИ ПРЕДИ ГОДИНИ

След демокрацията Лили Иванова преживява втори ренесанс, разкрива разследване на светския отдел на tribunbg.com. Тя отново започва да пълни клубовете и концертните зали, сдобива се с почитатели от свежо трето поколение. Интересът към живота й се възражда и в свободната преса изплуват куп клюки, които преди 10 ноември няма къде да бъдат публикувани.

Най-шокиращата от тях е, че примата има дъщеря, която изоставила в дом. Слухът се понася още през 2002 г. През 2004-а седмичник му придава известна достоверност. Вестникът твърди, че е получил собственоръчно написано писмо от 38-годишната Доротея Лилиева Иванова. С доста разкривен почерк в него жената пишела: „Всички в Дома ми казват, че майка ми е много известна, но не искала да дойде и да ме вземе. Показват ми я на телевизора и дори ме карат да пея. Ама мен никой не ме е учил да пея. Аз съм прекарала целия си живот тук. Онзи ден видях как по телевизията оскърбиха мама ми и на мен ми стана много, много мъчно. Искам затова да ви помоля, тъй като не й знам адреса, да й кажете: „Мамо, мъчно ми е за теб! Мамо, ела да ме вземеш!”

Пликът носел пощенското клеймо на град Лъкатник, било изпратено от Дома за социални грижи там. Репортери първо се свързали с дома по телефона. Оттам медицинската сестра Димка Манолова потвърдила, че в дома има жена на име Доротея Лилиева Иванова. За по-нататъшна информация ги насочила към директора Димитър Вачев. Търсили го по телефона в продължение на два дни. При тези опити попаднали на санитарката Дамянка Славчева, която им разказала следното: „От двайсет години гледаме дъщерята на Лили Иванова, много добро момиче. Ние треперим на Доротея, само дето е малко глезена, ама то ние сме я разглезили, иначе е чудесна. Когато пуснат песен на Лили Иванова по телевизията, тя винаги крещи с всички сили: „Мама, мама!”, и скача да танцува. Доротея танцува доста добре и е много музикална, също като майка си!”

Преди години само жълтия вестник ПАПАРАК се осмели да извъди на светло истината!

Репортерите продължили да търсят директора и най-накрая попаднали на него.

„Мога да ви кажа, че още когато Доротея пристигна, се заговори за това дали родната прима е нейна майка. Вие сами ще си направите извода – в личното й досие пише: „Майка – Лили Иванова, медицинска сестра от Кубрат. Баща – неизвестен”.

Самата Лили отрича слуховете. На директен въпрос има ли дъщеря, която е изоставила, тя отговаря: „Не ме занимавай с глупости! Малката ми племенница има бебенце, родено на моята дата – 24 април, сега става на годинка. Много обичам да се занимавам с него. Но това са лични неща, защо трябва да занимавам хората с тях.”

Докато пресата предъвква клюката, се понася и нов, свързан слух – заради разкриването на изоставената дъщеря Лили направила опит за самоубийство. Тиражира го издание, като се позовава на някаква домашна помощница на примата – трънчанката Бети. Тя била намерила Лили в безсъзнание във ваната, а на пода се търкаляла празна опаковка от „Лексотан”, който се предписва с „жълта” рецепта. Викнала личния лекар на певицата – някой си д-р Хинчев. Той спасил живота на звездата. Това твърдение обаче изглежда силно преувеличено, като се има предвид железният характер на примата. Освен това тя е всеизвестна с омразата си към лекарствата, камо ли да има вкъщи илач по жълта рецепта. Нейният единствен наркотик е публиката.

След всички тези клюки или спекулации, кой може да каже, тръгна ужасяваща мълва – че още преди да гръмне скандала с изоставената дъщеря, примата на родната естрада търсила всевъзможни начини да се отърве от нея, за да не я преследва грозният слух след години и да тегне над кариерата и феновете й. Анонимници, които се страхуват да излязат на яве, защото казват истината или защото лъжат, разказват ужасяваща история – Лили Иванова преди години искала да отровят дъщеря й. Това разкрива човек от дома, който се грижил за Доротея, но не казва нищо повече. Хвърля бомбата и изчезва! До колко това е истина, ние не можем да гадаем, но обещаваме, че при повече информация, ще нищим случая до край, защото никой не заслужава, от една страна, да петнят името му, а от друга – да се гаврят с живота на една болна жена…

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top