ТРИБУНА

БСП внася трети вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“

Очаква се БСП да внесе в Народното събрание искането за третия поред вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“, който е в сектор „Здравеопазване“

Този път социалистите сами ще внесат искането без да провеждат консултации с другите политически формации, предаде БГНЕС.

Първият вот на недоверие беше внесен от БСП в началото на годината на тема „Корупция“, а вторият през юни – в сектор „Сигурност“. И двата не успяха да минат през Народното събрание.

 

От Столетницата проведоха редица срещи с лекарски и пациентски организации, с Националното сдружение на общинските болници, с Лекарския съюз, с представители на общопрактикуващи лекари, на групите от хора, засегнати, както от сегашното състояние на здравеопазването, така и
от бъдещата реформа, която предлагат ГЕРБ.

 

„Бихме искали да обсъдим и нашата алтернативна визия за развитие на здравеопазването, така както сме я представили във „Визия за България“, обясни лидерът на партията Корнелия Нинова. „За мен този трети вот на недоверие е част от една абсурдна поредица“, коментира пред БНР в неделя депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„За първия колегите от БСП и ДПС преговаряха и писаха мотиви два месеца, а накрая се скараха. Втория беше единствения вот на недоверие в новата ни история, в който тези, които го внесоха, отказаха да го защитят в пленарна зала, а сега има трети, който е свързан с тема, която е подложена на обществено обсъждане и с намерения на здравния министър.“ Той оцени вота на недоверие като „меко казано прибързано, а донякъде и неадекватно действие на БСП“.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top