ДНЕС

КАТУНИЦА ГЛАСУВА! ПРЕДСЕДАТЕЛЯ на ОИК: Всички към урните!

Днес, 12.10.2018 г., събота, в село Катуница, пловдивска област, жителите ще имат право да гласуват в референдум с въпрос:

„Против ли сте органите на местното самоуправление и местната администрация в Кметство Катуница и Община Садово да издават и съгласуват всякакви административни актове и разрешения от компетентността си, включително за изграждане на сгради на основно застрояване и за поставяне на преместваеми обекти, във връзка с концесия за добив на строителни материали – пясъци и чакъли от находище „Кацара“, участък „Кацара2″ в землището на с. Катуница, община Садово?“

Председателят на Общинската избирателна комисия – гр.САДОВО, в чиято община е селото, популярният пловдивски адвокат Кристиан Гьошев призова жителите да упражнят правото си на глас.

„Референдумът е висшата форма на демокрацията. В последните 10 години българите страдат от това, че не упражняват правото си на глас и така твърдият електорат на големите партии с малко хора печелят избори.

Няма широк спектър от политически формации, които чрез избирането им да представляват различните интереси на гражданите. Ако правото на вот се упражнява от поне 50% от имащите право на глас, решенията ще са директно в ръцете на хората и така големите партии ще се съобразяват с тях.

Затова и в днешния референдум жителите на Катуница трябва ясно да изразят волята си. А политиците няма да имат друг избор, освен да я спазят.“, заяви Гьошев.

В село Катуница има три Секционни избирателни комисии. При 40% вот на референдума, резултатът от същия ще е задължителен.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top