ТРИБУНА

Николай Нанков отново стана министър!

Николай Нанков е назначен за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от Правителствената информационна служба.

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов Малина Крумова е освободена от длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.
Нейното място заема бившият министър на регионалното развитие и благоустройството.

Малина Крумова става съветник към политическия кабинет на министър-председателя.

Нанков подаде оставка като регионален министър след трагедията край Своге, където при катастрофа загинаха 20 човека. Заедно с него оставки подадоха вътрешният министър Валентин Радев и Транспортният Ивайло Московски. След оставката Нанков се върна в парламента, тъй като на последните избори бе избран за депутат. Вчера той подаде заявление за напускане на парламента, а днес депутатите гласуваха оставката му.

След оставката на Нанков за министър в МРРБ бе избрана депутатката Петя Аврамова. Още тогава тя каза, че би се радвала да види Нанков в екипа си като зам.-министър.

Явно премиерът Бойко Борисов бе предварително одобрил и разписал назначението, тъй като минути след гласуването в парламента Нанков бе назначен на поста зам.-министър в министерството, което той сам оглавяваше преди месец.

По времето на дебатите по освобождаването на Нанков като депутат избухна голям скандал между ГЕРБ и БСП. Според левицата не е нормално, след като Нанков е поел отговорност за трагедията край Своге, да се връща отново в същото министерство и да разпределя милиарди. Освен това те обвиниха и Цветан Цветанов, че кадрува вместо Бойко Борисов, като е обявил предварително, ме Нанков ще става зам.-министър.

Николай Нанков да каже отговаря ли на истината твърдението, че след подадената оставка ще бъде върнат в правителството като зам.-министър в МРРБ, призова зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев. „Ако мотивите за оставката са лични, би било хубаво Николай Нанков да бъде тук“, коментира той. „Ако днес бъде подписано назначаването му за зам.-министър, как това действие отговаря на поетата политическа и морална отговорност с подаването на оставка като министър“, попита Драгомир Стойнев.

„Политическият, лоялният депутат Нанков подава оставка, за да се върне на същото място с ресор, разпределящ милиарди“, посочи депутатът от БСП. „Това ли са фактите, искаме отговор. Ако да, това означава, че зад тях стои брутално лицемерие и гавра с морала“, обяви Стойнев. „Нанков, морален ли сте или сте лоялен“, попита още той.

Когато като политическа сила решавате да поемате политическа отговорност за нещо, което се е случило в държавата, като приемате оставките на трима министри, единият го правите шеф на банка, другият зам.-министър, а третият от гл. секретар на МВР го правите министър. Това е отговорност в най-вулгарния мафиотски тип, каза зам.-председателят на ПГ на БСП Антон Кутев.

 Лидерът на ПГ на ГЕРБ защити Николай Нанков.

От ПГ на ГЕРБ заставаме твърдо зад професионалиста Николай Нанков. Зад човек, зад който застана всяка професионална общност, каза Цветанов. „Когато един министър е успял да направи политики, които да стигнат до всички български граждани, да говорите по този начин е несериозно“, се обърна той към БСП.

„Подкрепяйте експертизата на Николай Нанков, той ще бъде с отворена врата към всеки кмет, независимо от политическата му принадлежност. Това ще продължи да прави и занапред“, заяви Цветан Цветанов. „Стига с тази омраза и агресия, доникъде няма да стигнете като политическа формация“, каза още той към БСП.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top