СВЯТ

Румен Радев отива във Великобритания по покана на кралица Елизабет II

Държавният глава Румен Радев утре ще открие кръгла маса, посветена на неравенствата и бедността в България

Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение във Великобритания от 17 до 19 октомври по покана на Нейно Величество кралица Елизабет II. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

Българският държавен глава ще има аудиенция при Н.В. кралица Елизабет II на 18 октомври.

В рамките на визитата си Румен Радев ще изнесе лекция в университета в Оксфорд и ще се срещне с представители на българската общност. Държавният глава ще посети Съюзното военноморско командване на НАТО в Нортууд.

Президентът и българската делегация ще посетят и Уестминстърското абатство в Лондон.

По време на визитата си във Великобритания държавният глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева, която ще се срещне с учители, преподаващи в българските училища във Великобритания.

На 9 октомври, вторник, от 10.00 часа, в зала „Триадица“ на резиденция „Бояна“, президентът Румен Радев ще открие кръгла маса на тема „Неравенства и бедност в България“.

Като основни лектори в събитието са поканени учени с изследователски интерес в сферата на неравенствата в обществото. Доклади за икономическите предпоставки и социалните измерения на неравенствата ще представят проф. Христина Вучева, проф. Гарабед Минасян, доц. Виктор Йоцов, доц. Мария Желязкова, проф. Искра Белева, проф. Духомир Минев, доц. Божидар Ивков, Атанас Пеканов и Стоянка Черкезова.

Във форума, който се провежда под патронажа на държавния глава, ще участват представители на изпълнителната власт, работодателските и синдикални организации, университетски преподаватели и учени от Българската академия на науките.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top