ТРИБУНА

БСП за убитата Виктория Маринова: Няма да мълчим. Искаме действия от правителството

 Започваме с една наистина тежка тема – убийството на Виктория Маринова. Реакциите на световните медии ни показаха колко тежко е убийството. След отзвука управниците се разбързаха с разследването. Това заяви на брифинг на БСП депутатът от левицата Кристиaн Вигенин, пише novini.bg.

„От нас зависи дали това ще бъде прецедент с адекватна реакция или ще се превърне в нещо нормално. Отговорността е на всеки един от нас. Не става въпрос за използване на случая за политически цели. В една европейска държава не е нормално една млада жена да си отива. Искаме действие от правителството. Очакваме от тях и конкретни мерки, за това как ще бъде защитена свободата на медиите“, каза още той, предаде репортер на Novini.bg.

„Загубили сме вярата, че държавата е способна и има желание, да разкрие кой е поръчителят на това престъпление. Когато убиха журналистка в Малта в разследването се включиха от ФБР. А тук в МВР заявиха, че е малко вероятно убийството на Маринова да е свързано с работата ѝ. Последните думи на Виктория Маринова в ефир са свързани със свободата на медиите у нас“, допълни по темата Елена Йончева.

„Няма да внесем вота на недоверието в НС за сега, ще започнем с извънпарламентарни консултации. Имаме насрочени срещи с представители на пациентски организации и общопрактикуващи лекари. Ще обсъдим и нашата алтернативна визия за развитието на здравеопазването. Ще внесем вота на недоверие другия понеделник“, категорична бе лидерката на БСП Корнелия Нинова.

„БСП не политизира случаят с убийството на Виктория Маринова. Мълчанието би било укоримо. Светът реагира, нормално е ние да го направим. Няма да мълчим. Това е пореден елемент от несигурността в държавата“, коментира още тя.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top