ТРИБУНА

Скандална мълва по коридорите на парламента! Борисов крои коварен план срещу президента Радев? Ще му излязат ли сметките?

Инфлацията ще скочи с 5 % до края на годината, което ще отприщи вълна от недоволство сред народа, категоричен е проф. Боян Дуранкев. 

 

В края на август, инфлацията достигна 3,5%. Сега обаче поскъпването на природния газ доведе до скок и в цените на парното и топлата вода. Поскъпна също и хлябът, а се очаква увеличение и на още много хранителни стоки, тъй като с увеличаването на газта, скочиха и производствените цени. А тези нови негативни фактори означават, че инфлацията ще се увеличи и ще удари рекордните 5% в края на годината.

В този контекст, днес лидерът на КНСБ Пламен Димитров заяви с тревога, че над 2 милиона българи (пенсионери и работещи бедни), няма да изкарат зимата. 

Така че социални улични бунтове със сигурност ще има. Както е сигурно и че още в края на тази година кабинетът „Борисов“- 3 ще се самосвали, за да избегне социалните бунтове. Целта на Борисов и шайката му обаче е не просто да се измъкнат от народното недоволство заради шоковото поскъпване. Целта им е чрез този ход да прехвърлят недоволството върху служебното правителство, което след оставките им президентът Радев ще трябва да назначи. И докато държавният глава обира негативите, гербаджиите ще се подготвят за европейските и местни избори догодина. Като през цялото време ще сочат с пръст Радев и служебния му кабинет и ще винят именно него за провала на собственото им управление

Тоталния провал на правителството на Борисов и ГЕРБ обаче не се изчерпва само с вътрешната политика. И в международен план крахът им е грандиозен. Борисов е парализиран, няма никаква идея какво да предприеме по отношение на търговските войни, които САЩ предприе срещу световните си конкуренти Китай и Иран. А негативните последствия от тези вийни за България са големи, заради колониалния ни западен статут. Борисов уж се обяви, че ще привлича китайски инвестиции, но това няма как да се случи, защото той и управлението му са на дистанционно командване от Вашингтон. За разлика от една Сърбия и една Македония, които страни привлякоха многомилиардни китайски инвестиции по причина, че не са членки нито на НАТО, нито на ЕС и се радват на държавния си суверенитет.

През последните 2 години се натрупаха един куп вътрешни и външни казуси, на които ГЕРБ, в качеството им на назначена от САЩ колониална администрация, изобщо не знаят как да реагират. Да не говорим, че и вътре в редиците им има разнобой. Борисов иска да привлича китайски инвестиции, а Цветанов официално обвинява Пекин, че е враг на световната икономика. Борисов настоява за подобряване на търговските отношения с Москва, а Цветанов сочи Русия и Путин като враг № 1 на световния мир. С тази противоречива политика ГЕРБ се опитват да балансират между нарежданията на западните си покровители и настроенията на българския народ. Но този техен разкрачен стоеж вече не върви! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top