РАЗСЛЕДВАНЕ

САМО В ТРИБУН БГ- ГОДИНИ СЛЕД СМЪРТТА МУ ЛЪСНА НОВА ВЕРСИЯ – ЗЕТЯТ НА ИЗДЕТЕЛЯ ВАЛЕРИ ЗАПРЯНОВ УБИТ?

Бившият ръководител на фирма „Продефтики“, след това ръководител на фирма „Актор“, която изграждаше отсечката Сандански-Кулата на автомагистрала „Струма” и един от най-известните гърци в Гоце Делчев и региона – Полихронис Хапсалис, загина нелепо при тежка катастрофа на магистрала „Тракия“.

От известно време насам обаче близките му са обхванати от чувството, че е възможно катастрофата, при която загива Полихронис, да е умишлена и да не става въпрос за инцидент, а за убийство. Те настояват в писмо отпреди години полицията да възстанови разследването по случая, за да се изяснят подробностите около гибелта на Хапсалис, разбра tribunbg.com от свои хора близки до семейството. Те били готови да съдействат на органите на реда с каквото е необходимо, както и да ги насочат към евентуални заподозрени, които обаче запазват в тайна от медиите, за да не попречат на едно евентуално връщане на случая от начало.

Инцидентът става на 30 май 2012 г. около 17 часа. Полихронис Хапсалис е шофирал пикапа си „Тойота Хайлукс”. Автомобилът се е движел с несъобразена скорост по мокрия път и на 145-ия километър на „Тракия” край Шишманци се блъснал във „Фолксваген Пасат”. Двете коли излезли от платното. Тойотата се е преобърнала, а Полихронис е починал на място.

По ирония на съдбата гъркът е загинал точно на отсечка, която е изграждана от управляваната от него фирма.

37-годишният грък, който има българска диплома за строителен инженер, живее над 15 години у нас.

Хапсалис е зет на известния благоевградски журналист Валери Запрянов, създател и главен редактор на вестниците „Стандарт“ и „Преса”, списание „Тема“ и др.

Полихронис не успя да доживее завършването на къщите, които започна да строи в село Лещен. По думите на негови приятели, той възнамерявал да се установи там и да започне по-улегнал живот.

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top