ДНЕС

Народният представител Андриан Райков присъства на церемония по именуване на нов кораб на ИА ППД – Русе

Народният представител от ГЕРБ – Русе Андриан Райков присъства на официалната церемония по именуването на новия маркиращ кораб „Осъм“ на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ – Русе. Тя се състоя по обед на понтон 8 в град Русе. Сред гостите на церемонията бяха още Галина Василева – директор на дирекция в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и кръстница на кораба, Валентин Колев – зам. – областен управител, Наталия Кръстева – заместник-кмет на Община Русе и други официални лица.

Андриан Райков благодари за упоритостта и усилията, които полага екип на директора на ИА ППД – Русе Павлин Цонев за осигуряване на подходящи условия за корабоплаване по реката, което да отговаря на европейските стандарти. Той пожела на всички служителите на агенцията, които работят в Русе здраве и много успехи.

Специализираният плавателен съд на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ е построен в рамките на проект FAIR Danube, съфинансиран от Механизма за свързване на Европа за изпълнение на Генералния план за рехабилитация и поддържане на плавателния път по река Дунав и плавателните ѝ притоци.

По-късно ще се проведе национален форум на заинтересованите страни по проекта.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top