РАЗСЛЕДВАНЕ

Митницата влезе на проверка във винпрома на Петя Славова

Агенция „Митници“ влезе в шест предприятия за производство на алкохол. Според официалната информация от агенцията става дума за регулярни проверки на акцизни данъчни складове, които се извършват всяка година и са на територията на цялата страна.

В Поморие проверката на предприятието „Черноморско злато“, в чийто надзор е собственичката на „Инвестбанк“ Петя Славова, е започнала още вчера, съобщава БНР.

Според източници на медията останалите винпроми са в Търговище, Долна баня, Преслав, Ловеч и района на Свиленград.

Регулярните проверки в шестте предприятия за производство на алкохол не се извършват по сигнал или заради определено производство, категорични са от агенция „Митници“.

В „Черноморско злато“ АД от вчера има регулярна проверка на агенция „Митници“, като всяка година. Абсолютно нищо не се случва. Контролните органи си извършват проверките и за момента няма нищо установено или някакви нарушения. Като всяка година се прави септември месец проверка на абсолютно всички, коментира  търговският директор на „Черноморско злато“ Йордан Чорбаджийски.

Той е категоричен, че не става дума за разчистване на сметки в бранша или отстраняване на конкурентни предприятия, нито може да се прави връзка с шумната акция около винпром „Карнобат“.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top