АРХИВ

TRIBUN.BG представя рубриката си „Факти с кръв“ : УБИЙСТВАТА ОТ ЛЮБОВ В БЪЛГАРИЯ!

Какво значи „убийство от любов”? Какъв е човекът, способен да замени любовта единствено със смъртта, какво го кара да постъпи по този начин, крие ли се във всеки от нас престъпник, готов да извърши зверство при „подходящата” ситуация?

Факт е, че почти всички убийcтвa са всъщност тpaгичнo стечение на oбcтoятелcтвaтa, мaкap че не от всеки човек става убиец, категорични са специалистите в областта.

Тo е като с шофирането. Hикoй не е aбcoлютнo зacтpaxoвaн от злoпoлукa, кoятo може да cе пpевъpне в житейcкa кaтacтpoфa…

Фейсбук – морето на социалните контакти, е причина за много разпаднали се връзки. И за провалени кариери също, защото работодателите вече разглеждат и профилите в социалната мрежа.

Но една разбита парола, едно проследяване във Фейсбук може да причини и смърт. Като в случая във Варна, когато Петър влиза в профила на жена си, разбира къде се среща с любовника си, отива и застрелва на мястото и двамата, а после и себе си.

33-годишната българка бе застреляна от съпруга си в близост до Гранд Мол Варна. Красивата Живка е заловена на „местопрестъплението”. Тя е засечена от бащата на децата си пред паркинг, където е била с любовника си Стефан.

След като ги вижда, Петър ги убива на място. Минути след това българинът се е самоубил. Той не издъхва веднага. Петър Евтимов е приет по спешност е клиника в морската ни столица, където по-късно умира.

Стефан и красивата Живка са се запознали чрез Фейсбук.

Но напоследък в България убийствата от ревност/отхвърляне станаха толкова много, че човек започва да си мисли, че във всеки българин похърква по един Отело. Или поне в повечето от тях.

„Зла прокоба сполетя фамилията на Борчо и цялото ни село. Само за няколко дни се разбра, че дъщеря му Нина е убита, зет му е убиецът, а внукът му се удави! Жестоко е! Да пази Господ!“ Така говорят и се кръстят с хората в монтанското село Медковец. В деня, в който полицията съобщи, че 25-годишната Нина Борисова е мъртва и за убийството е арестуван мъжът Пламен, племенникът на младата жена – 16-годишният Илиян, се удави в канал край Монтана.

Страшните събития потресоха село Медковец. В средата на май в кладенец сред полето бе открит труп, овързан в парцали. Дни по-късно се оказва, че тялото е на изчезналата Нина. Полицаи арестуват 29-годишния мъж Пламен Шанков, с когото имат три деца.
„Добри хора бяха и Пламен, и Нина, но животът им не вървеше”, разказва Вальо Бориславов – братовчед на арестувания Пламен.

Нина била една от четирите дъщери на Борис Цветков, когото в селото наричат Борчо. Тя и Пламен се харесали и взели по любов, без да сключват брак. Мъжът бил от личните ергени на Медковец – работел като гвардеец в София и ритал футбол в селския отбор. Младият мъж завел снахата в дома на родителите си в ромската махала „Жеравица”, а той заминал в поделението на гвардейците в столицата. В почивките се връщал на село при семейството си.

През 2009 г. Нина родила син, после още един, а накрая и дъщеря. Нещата между нея и Пламен обаче куцали. Нина се оплаквала, че не се разбира със свекъра и свекървата, при които живее с децата. Непрекъснато избухвали скандали. За да укроти положението, Пламен напуснал гвардейската част и се прибрал при жена си и децата. Но в Медковец не могъл да си намери добра работа и петчленното семейство се издържало от детските надбавки и редките назначения на Пламен по програмите за временна заетост. В останалото време мъжът работел срещу заплащане с конската си каруца.

Мизерията изострила кавгите с родителите на Пламен. За да са сами, младите наели квартира в селото. Наемът обаче им тежал и двамата решили да си купят собствена къща. Нина имала познати в София и заминала да изтегли 15 000 лева бърз кредит. В столицата ненадейно срещнала друг мъж – Иван. Помежду им пламнала любов. Пламен научил и побеснял. На няколко пъти се обаждал на жена си да се върне в Медковец, но тя не искала. Бившият гвардеец се грижел сам за трите деца, ровел из боклуците, продавал железа и чакал Нина да се прибере. На 30 септември м.г. тя се върнала в селото, но на другия ден отново изчезнала. Пламен обяснил на всички, че жена му дошла, за да му каже сбогом завинаги. Есемес със същото съдържание получила и сестрата на Нина – Цецка. Сестрата напразно търсила Нина и по телефона, и в София. Накрая през октомври Цецка пуснала молба за издирването в полицията. Времето минавало и всички мислели, че жената е заминала в чужбина, за да скъса с миналото.

В средата на май двама трактористи открили в кладенец сред полето вързоп с разложен труп. По взетата ДНК проба полицията установила, че тялото е на изчезналата Нина. Следите бързо отвели криминалистите до Пламен. Още на първите разпити в началото на юни той си признал, че е убил жена си. Разказал как двамата се скарали на 30 септември вечерта, как той побеснял от ревност и разбил главата с камък. После от нейната СИМ карта пуснал кратко съобщение до сестра и с каруцата откарал трупа до изоставения кладенец.

В момента Ангел Шишков излежава 12-годишна присъда за убийството на Красимира Кондева от Септември. Историята потресе цяла България преди 4 години.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top