ДНЕС

Цветанов обеща 1500 лева средна заплата до края на мандата на ГЕРБ

„Когато говорим за Икономическия и паричен съюз, ние винаги го обвързваме и с политическата стабилност. Понеже само преди минути излязох от Коалиционен съвет, който все още продължава, мога да ви кажа, че в политически план коалиционното правителство е стабилно, така че това ще е допълнителна гаранция за Икономическия и паричен съюз и ангажиментите, които изпълнява България“, увери Цветанов.

Конкретно за днешния коалиционен съвет между управляващите ГЕРБ и „Обединени патриоти“ Цветанов обясни:

„Коалиционният съвет през днешния ден беше рутинен. Няма нещо, което да провокира теми, които да ни разделят. Премиерът ни запозна с посещението, което направи в Ню Йорк, разговорите, които са проведени и усещането къде стои Европа, както и къде се намираме ние като държава в този цялостен геополитически план. Коалиционният съвет беше доста приятен и доста конструктивен. Обсъждахме актуалните въпроси и най-голямото предизвикателство за управляващата коалиция – приемането на бюджета за 2019 година“.

Цветанов обеща 1500 лева средна заплата до края на мандата, но не уточни дали не се отнася само до работещите в бюджетната сфера.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top