ДНЕС

Гръмва най-големият педофилски скандал в Духовната семинария

Полицаи нахлули преди дни в столичната Семинария. Повод за екшъна е няколкомесечен спор между сегашните наематели на тенискортовете в двора на Семинарията и фирма на сина на столичен бизнесмен. Бизнесменът претендира за същия терен и е изпратил гардове, които започнали да запечатват кортовете пред очите на деца, които в това време тренирали там.

Наематели и родители са повикали полиция, уплашени за децата си, които останали шокирани от гледката.

Щял да бъде изграден бар в двора на Семинарията и това скарва тенисисти и духовници. От своя страна пък инвеститорът е подал сигнал в службите, че преподаватели в семинарията правят секс с малолетни и моментално поискал намеса и арести.

Според членове на тенис клуб „София” духовниците тайно са отдали под наем част от двора на Семинарията, където до днес в продължение на 10 години се е намирал техния тенис комплекс, а с парите си организирали диви оргии в семинарията. По думите им там се готвело да се направи лъскав, модерен бар, а в близост до него вероятно и хотел, в който да се въртят сексуалните изживявания с младите семинаристи.

Спорът започнал през юни, когато изведнъж в двора на Семинарията се появява непознат мъж, който заявил, че е новият наемател. „Договорът на моите клиенти изтече на 1 декември 2013 г. Те веднага изпратиха запитване до Светия синод дали могат да го подновят”, пояснява адвокатът на тенисистите Екатерина Иванова.

По думите й тогава духовниците отговорили, че са много заети с други църковни дела и нека клубът изчака. След около още 6 месеца, изненадващо се появява новият наемател. „Според него още през април е имало конкурс за отдаване на мястото под наем, но никой от клуба дори не е бил предупреден”, допълва Иванова.

„Петър Мирчев, член на управителния съвет на клуба по тенис, беше заплашен от свещеник със саморазправа и че ще бъде заведен на Витоша”, пояснява още адвокатката. Новият наемател щял да плаща с 1500 лева повече месечен наем.

От Светия синод няма официална позиция. Неофициално духовници обясняват, че заради тенисистите са плащали солидни сметки за вода, дори през лятото, когато семинаристите са във ваканция. Потреблението на ток също било голямо, и то през лятото, защото тенисистите тренират до късно и включвали големи прожектори.

Роди ме, мамо, без късмет, пък ме хвърли в някое риалити. Това важи за нашата родна действителност, където да си „известен”, „светска личност” и „звезда”, си е професия сама по себе си. Дори в живота си да си спечелил едва една титла, като например „Мис Смокиня” 2001, ще си останеш вовеки в устата на хората, ако ти се случи голямото благо да влезеш в риалити като „ВИП Брадър”.

Но какъв морал очакваме в държава, където, за да си популярен, не е нужно да си открил как се лекува СПИН, как се изстрелва ракета в космоса или пък поне да знаеш кой е Пучини например. Тук се пробива най-лесно чрез следните няколко занимания: „грижа се за имиджа на известните личности” – демек крада личните им тайни и после ги изнудвам с тях, „дефилирам по световни подиуми” = дефилирам по спалните на дърти богаташи, „развивам бизнес в чужбина” – по-точно имам богата съпруга, която ме издържа, а аз не слизам от дивана.

Всички тези личности (казваме го с едно наум) решиха да продадат не само своето лице, репутация и чест, ами и това на своите приятели, роднини, близки, за чиито чувства не проблесна дори мъждива лампичка в доста опиянения мозък от алкохол и дрога.

И идва ред на всички онези хора, които се надпреварват да си пишат във Фейсбук: „Ето затова нямам телевизор!”, „От 20 години не включвам телевизора!”, „Защо не гледате някой филм на Вим Вендерс вместо тези риалити боклуци!”. Тези хора уж не се блазнят от подобни шоупрограми, но пък тайничко си прелистват сайтовете с клюки в 2 през нощта, скрити от очите на съпруг/съпруга, си свалят ВИП Брадър от интернет, а през деня се кискат заедно с колегите си, когато видят Алисия щракната с разчорлени коси и зеле между зъбите. Защото всички тези ВИП личности разчитат точно на това. Че си умираме да кажем: „ето и този пръцка тайно в тоалетната” и „и тая се тъпче с пържоли като невидяла”.

Защото какво по-голямо удоволствие от това да зърнеш как Йорданка Христова като всеки простосмъртен употребява думата „ебати” (о, Боже), а Евгени Минчев въпреки прическата си за 10 бона се напива като най-обикновен ватман след 12-часов работен ден.

Няма смисъл да се ядосваме на продуцентите, че ни пробутват подобни „звезди” в подобни риалити. Като Тити Папазов, например!

Няма нещо, с което да се е захванал Тити Папазов и да не се е провалило. Единственият му шанс е след низ от издънки цял живот сега да спечели ВИП Брадър, за което според клюката по коридорите на Нова телевизия го гласели. Това вече се е случвало неведнъж в риалитито, печелено от хора като Миро и Елена.

Апропо, между него и Тити има и друго общо – баскетболът. Въпреки че е бил състезател в този спорт като дългуча Миро, Папазов при­знава в интервю, че съзнавал липсата на „капчица талант”. За­това и станал треньор, както много хора, кои­то се хващат с нещо, понеже не могат да се сетят какво да правят – вижте депутатите ни 25 години наред. Преди да се провали като играч, че и като треньор в баскетбола с вечните оправдания от съдии и безпаричие, ся­каш всички сме му длъж­ни, Тити се е пробвал за футболист. И не къде да е, ами при вечния враг на клуба „Левски”, в който днес се кълне. Ритал като дете и юноша в ЦСКА. Причината да се пробва неуспешно в най-попу­лярния спорт се оказва баща му. Той го води от хлапе да вика по ста­дионите в подкрепа на армейците. Негов идол е популярният в онази да­лечна епоха футболист Безински.

„От дете съм си гениален”, скромно казва Константин. Докато тренира футбол, а после баскетбол, Папазов се пробва и за актьор. Всъщност идеята не е него­ва, а на учителката му по история в централното софийско 127-о училище. Така момчето от 6-и „А” клас попада на кастинг за една от основните детски роли в култовия телеви­зионен сериал „Неочак­вана ваканция”. Палавият фантазьор е харесан от кинаджиите. Вярно, Албена Ча­кърова играе главната детска роля редом с го­лемите артисти Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Константин Коцев. Но на Тити се пада честта да играе „сина на отряда”

Тошко е наследникът на командира на партизаните от популярната телевизионна поредица от началото на 80-те години, която още се помни по песента „Детство мое, реално и вълшебно”. След този ангажимент обаче Папазов не става артист. За разлика от Албена Ча­кърова, която поне като млада, след като завър­ши ВИТИЗ в компанията на Георги Стайков, Ан­дрей Баташов и Евелина Борисова, беше звезда в зората на демокрацията.

Освен като играч във футбола и баскетбола, а също и като актьор, Тити се проваля и в бизнеса. Той се захваща с органи­зиране на хазартни игри. Но и там не сполучва. Налага се да се преквалифицира в клубен президент. Поема закъсалия за пари баскетболен „Славия”. Ако не друго, там пости­га поне сигурен успех в личния си живот. Взема за жена „бяла” баскетболистка на име Маргарита Петрова.

Сватбата по екипи е в зала „Универсиада” с роднини и фенове. В оне­зи безпарични времена на хиперинфлация липса­та на средства за „хап­ка и пивка” е завоали­рана, като вместо край отрупани маси гостите са подканени да играят баскетбол.

След като решава, че няма за какво да продъл­жава да бъде президент, Тити се преквалифицира за кой ли път. Този път става треньор. И то на „Левски”. Как се решава на тази пълна промяна? Гледа на живо как „Чи­каго булс” печели шам­пионската титла в НБА. Папазов го нарича „знак от небето”. Тити не е при­еман на сериозно. Даже спецовете смятат за на­лудничава идеята му на човек, който никога не се е занимавал с треньор­ска работа и му липсва всякаква квалификация, да стане треньор. Тити прави хитър ход, като вдъхновява кума си Ге­орги Младенов да го подкрепи. Така стъпва на неговите рамене и обира лаврите. После се пробва за треньор и на женски тим. Този път се налага сам. На финала разбива тима на съпругата си. След срещата, в която „академичките” печелят срещу белите, на които е изневерил, в традицион­ния си плачлив стил Тити моли от телевизионния екран за прошка своя­та половинка. Всъщност това е най-големият ус­пех на Тити при толкова много провали.

Като  човек,   който  си вярва, че може да стане какъвто си пожелае, Па­пазов бере голям срам при единствения си опит да се кандидатира мажо­ритарно. Пробва се през 2007 г. за градоначалник на столицата. Явява се на избори за кмет на София срещу Бойко Борисов, но печели про­цент в рамките на ста­тистическата грешка за разочарованата Демо­кратическа партия.

Съдбата му поднася обаче телевизионен по­дарък, за да измие срама. Печели състезание за пе­вци. Без да има нито слух, нито глас, нито каквито и да било данни, той се налага в дует с Мариана Попова в състезанието за дуети на звезди и ама­тьори „Великолепната шесторка”. И покрай це­лия шум се запалва ис­тински за децата, лише­ни от родителски грижи, даже осиновява хлапе.

Следващият ВИП в Къщата, когото хората познават от скоро, но вече доста добре, е Зорница Линдарева. Зори, която няма и един ден трудов стаж зад гърба си, е притежателка на тлъста банкова сметка. Скандалната манекенка на няколко пъти не пропусна да отбележи, че е от „богато семейство” и няма нужда нито от пари, нито от слава.

Откъде всъщност са парите на разбивачката на семейства?

Проверка показва, че наистина психически лабилната красавица е наследница в богат род, който върти солидна търговия със сладкарски изделия. Родителите на съквартирантката от ВИП Брадър имат цех, в който се произвеждат различни тестени изделия, а отделно от това препродават брашно и захар на още няколко фирми.

Далновидността на Линдареви обаче не е покълнала в щерка им, която освен с харчове не може да се похвали и с внесени дори 5 лева в семейния бюджет.

Ябълката на раздора в семейството на Жени и Тачо е известна мързелана и бръмчалка, която въпреки възможностите си продължава да търси само богати мъже, признавайки дори сама, че е била компаньонка на изключително възрастен господин срещу 10 000 евро. Широките пръсти на Зорница обаче рядко й позволяват да задели настрана каквато и да е сума, заради което тя често вършее по богати господа, за да обезпечи съществуването си.

Междувременно, пиянството на Евгени Минчев бук­вално се оказа върхът на сладоледа в новия сезон на ВИП Брадър. Оче­видно добре запознати с поведението на паркетния лъв, когато е под въз­действието на алкохола, редакторите на шоуто снабдиха с обилно количество аперитив популярния пиар. Ча­сове по-късно панаирите наистина започнаха. Книгата „Живот на педал”, която самият той издаде преди го­дини, сега търпи своето екранизиране и падението на лорда започна с главоломна сила.

Алкохолът развърза езика на Евгени Мин­чев и без да е притискан от много въпроси, той сам започна да споделя пре-любопитни факти от би­ографията си. Лордът се изфука, че е притежател на цели 15 апартамента, като не скри, че един от тях е придобил срещу сексуални услуги.

Не само с жилище се е сдобил Евгени благодарение на уменията си в леглото. 51-годишният съквартирант сподели най-спокойно, че няколко пъти му се е нала­гало да прави „малко секс срещу много пари”. Всичките жилища на бив­шия ватман са локализирани в София, като само един от имотите е в Несебър, показва справка в публичния  регистър.  Част от апартаментите Евге­ни отдава под наем, а в други се помещават офиси на фирмите му.

И докато медии и фенове тръпнат в очакване да видят дали Евгени ще заплете някой любовен романс вътре, извън къщата върви мълвата, че танцьорът Атанас Месечков и светският лъв Евгени Минчев имали краткотраен любовен роман преди година и половина. По това време бившият ватман се хвалел пред свои за играта между двамата. Те дори са се показвали заедно и на светско парти, но тогава прикривали чувствата си. Всъщност запознати обясняват, че Месечков търсел изгода от Минчев, но след като видял, че пиарът няма да пусне аванта, си тръгнал от апартамента му с подвита опашка. Към момента Евгени и Наско запазват самообладание в Къщата. Но сеирджии прогнозират, че след двубоя на Минчев и Камелия Воче, на ринга се очаква да замести певицата и Месечков.

В този тон на пикантни „тайна” покрай любовните изцепки на паркетния лъв изплува грозна и зловеща клюка. В медийното пространство се заговори под сурдинка, че преди години любовник на Лорда се е самоубил заради сексуален тормоз. Какво всъщност е истинското лице на Евгени, никой не се наема да назове със сигурност, но по-прозорливите са убедени, че то рано или късно ще лъсне в ефира на Нова. Нищо чудно било и в едно от алкохолните си падения той сам да разкаже за сполетялото го нещастие, убедени са те, защото колкото повече се опитваш да скриеш нещо, то толкова повече напира да излезе на бял свят. Дали има нещо вярно в този слух, само времето ще покаже, разсъждават в средите.

Едва на осмия ден в Големия брат интриги­те вече са стабилно заплетени.

Съквартирантите на Минчев обаче успяха да го видят и в друга светлина – натаралянкан до козирката, сипещ обиди и присъди към останалите участни­ци. Под въздействието на алкохола Женята дори успя да се скара с най-близката си приятелка в Къщата – Йорданка Христова, наричайки я „некадърна комунистиче­ска певица” и „майка на лесбийка”, а тя отвърна на простотията му с краткото „Егати долния педал”. Очевидно заради скандал­ното си поведение и ре­дицата изцепки Минчев е напълно способен да износи на своите плещи тазгодишния сезон на шоуто, потриват ръце продуценти­те на предаването. Именно заради това те ще напра­вят и всичко възможно да го задържат до последно в Къщата. Поради тази при­чина Евгени е бил включен в така нареченото Полит­бюро, което му гарантира имунитет по   време на номинации за един месец, и в крайна сметка колкото и да го мразят съквартирантите му, той винаги ще остава в Къщата, за да ги дразни.

Пияндурските изцепки на паркетния лъв обаче са на път да развалят образа му на широко скроен човек и шегаджия. Оказва се обаче, че това поведение е новост само за част от ВИП-овете в Къщата и зрителите, тъй като в светските среди Минчев отдавна е известен със страстта си към чашката и лошото пиянство, което има. „С това си поведение той е изгубил редица приятели и клиенти. Винаги е ставал ужасен, щом се накваси с прилично количество алкохол, ако някой покрай него не му обръща внимание”, сподели от личен опит препатилата Венета Райкова. Дори зрителите видяхме как Минчев е изпаднал в тежка нервна криза и е започнал да буйства в Къщата, да чупи камерите, да крещи, че иска да излезе…

Така доста фенове възроптаха срещу Минчев не само заради пиянските му изцепки, но и заради факта, че навръх националния празник, от­белязващ Независимостта на България, в изпове­далнята на риалити шоуто Минчев се появи със зе­лен турски фес с пискюл. Лордът обяви, че си го е донесъл от Мароко.

След като Евгени Минчев реши да напусне Къщата обаче, заклетият му враг Камелия Воче беше първата, която тръгна да го успокоява. „Остани заради шоуто! Ти ме нагруби и аз те нагрубих! Стегни се малко! Помниш ли, когато те поканих на Нова година у нас, а ти ми отказа, защото си прост?” попита Воче.

Евгени се разплака и отвърна: „Защото ти правиш само спагети! Не мога винаги да съм силен! Никой не ме е виждал къде и кога плача 30 години!”

След това в изповедалнята лордът призна пред Биг Брадър, че не е очаквал точно Камелия Воче да промени решението му да напусне Къщата.

Събитията в шоуто са много изненадващи при положение, че едно от нещата, на които се градеше рейтингът на риалитито, беше грандиозната война между пиарът и певицата.

Преди това стабилно почерпеният Евгени Минчев „стовари торба с обиди” върху Йорданка Христова. Още след седмичната мисия, лордът избухна и нападна всички в къщата. „Вие не сте нищо, аз съм оригиналът“.

Страстите в къщата продължиха да се разгарят, Минчев не спря да „хвърля” обиди по адрес на Данчето. „Тя е стара, фалшива, тъжна, комунистическа певица! Съжалявам я!”

Въпреки това естрадната певица бе категорична в изповедалнята, че Евгени ще се извини, щом изтрезнее… А дано, ама надали!

Скандалите обаче не спират! Последва конфликт между Камелия Воче и Йорданка Христова, който ескалира, като се заплашиха със съд.

Припомняме, че Воче се чувства обидена на Данчето и Евгени заради думите им, че дължи пари. Преди дни потърпевшата подхвана остър разговор с естрадната прима. „Кога съм дошла до прага ти да искам пари?”. Христова на свой ред отвърна, че ефирът не е мястото да отговаря. „Като излезем от шоуто ще те осъдя заради обида!”, заяви Йорданка на Воче. „ВИП Брадър ме е направил „Политбюро” и никой от вас няма право да ми говори така! Освен това щом ви готвя и чистя трябва да ме уважавате!”, продължи изпълнителката на „Песен моя, обич моя”.

При разстроената Воче допърха екслюбовницата на Тачо Зорница, която се опита да успокои певицата, обяснявайки й, че и тя не е любимка на съквартирантите, които често я нападат.

Като стана дума отново за Зори, както я нарича Големият брат, любовният триъгълник на Жени Калканджиева  се превърна в един красив и шокиращ четириъгълник. Това стана, когато манекенът Мартин Мартинов призна, че е бил интимен с нея.

Въпросът на част от съквартирантите „Ама той наистина ли те е е*ал“ я разяри още повече и тя безцеремонно заяви: „Той не ме е е*ал. Аз съм е*ала Марти. И всичко щеше да бъде скрито покрито, ако той просто не взе, че се влюби в мен. Това стана преди осем години. Аз исках да имам семейство, деца, пък той беше един сладък дечко, нямахме бъдеще“, обясни  разпалено тя.

Калканджиева доста ядосано поиска обяснение от бившия си любовник защо е издала тайната им на продуцентите. „Защо им го каза това нещо, бе? Ти така мен ме излагаш, аз казах на Венета Райкова, че няма нищо такова и  излиза, че аз съм лъжкиня сега“. Мартин, обаче обясни кротко, че не е казал нищо, а от шоуто предварително  знаели за тяхната афера и го притиснали да признае.  „И какво сега – аз лъжа, за да ти запазя достойнството, а ти дрънкаш като латерна!”

Непукизмът на  Тачо, който си пиеше виното до нея и не реагираше изобщо по случая, с който се оказа, че е добре запознат, също я ядоса. „Я кажи, ние като го правим, ти мен ли е*еш или аз теб?“,  нападна го тя. Тачо предвидливо се изниза от полесражението с чаша в ръка и се скри да пие някъде на по-спокойно място. „А ме е яд, че и тоя е прост като галош, къде отиваш бе, дрисльо, върни се бе, маруло!“, призова мъжа си тя, но той вече благоразумно беше изчезнал.

На един по-късен етап, под влиянието на алкохола, съпругът на Евгения сподели, че двамата отдавна не са семейство и всичко, което се случва в Къщата, е цирк.

Нараненият мъж разкри, че съпругата му има богат любовник и често пътува извън София заради него. Преди да влезе във фирмата Тачо е получил заплахи да внимава какво говори, но от кого са били те все още не става ясно.

Съпрузите от няколко месеца не живеят в общо жилище, а детето посещава ту единия, ту другия.

Скандалът между двамата продължава до късно през нощта, когато Евгения заяви, че иска развод и Къщата на Биг Брадър е най-доброто място за това, понеже в нея е имало сватби и годежи, а сега бил перфектният момент да прибави и развод към колекцията си.

В този ред на мисли, неотдавна се заговори, че всъщност Жени Калканджиева се омъжила за съпруга си Стефан Манов – Тачо, след като получила изричното позволение на подземния бос Красимир Маринов – Големия Маргин.

Светските хроникьори  още помнят ясно размирните времена в живота на Жени. Името й тогава бе свързвано с една от най-силните фигури от подземния свят, която контролира изкъсо всяко нейно действие. Жени е сред любимките на мъжете от сенчестия бизнес. Самата тя също не отрича опасните си връзки с тях и признава, че в тийнейджърските си години е имала флирт със знаковия бос Жоро Илиев, наричан Главния.

След като години наред Маргина се грижил за финансовата стабилност на модна агенция „Визаж”, преди време Жени най-после събрала смелост да излезе от сянката му и да заживее свой личен живот. Моментът бил удобен, тъй като точно тогава Маргина бил арестуван по обвинение за подготовката на убийство на Иван Тодоров – Доктора, Никола Дамянов и Любен Гоцев. Калканджиева се възползвала от ситуацията и сензационно обявила намерението си да се омъжи за никому неизвестния бизнесмен Стефан Манов, с прякор Тачо.

Миската веднага е заподозряна, че е получила инструктаж от адвокатите на Маргина да покаже мъж до себе си само, за да не я свързват с мафиотските групировки.

Обстоятелствата около сватбата с Тачо обаче стават все по-мистериозно. Венчавката се отлага цели три пъти. Запознати с нравите на Маргина съзират неговия почерк в това. Според слуховете, в началото босът дава разрешение Жени да се омъжи, но после няколко пъти променял решението си. Говори се, че силовият бизнесмен дори смлатил Тачо, веднага щом разбрал за изневярата му. Той до такава степен не можел да прежали голямата си любов и да скъса завинаги връзката си с нея, че набил и заплашил Стефан, че както му размазал физиономията, така щял да му стъжни живота, ако още веднъж си e позволил да нарани съпругата си Жени, разкриват историята приближени.

И в Х Фактор се хванаха за гушите. Както и в миналия сезон на музикалното шоу оценяващите спорят по двойки – Мария Илиева със Саня Армутлиева и Любо Киров със Заки Соколов. Любо и Заки обаче вече видно не могат да се понасят. Любо все по-често показва, че едвам издържа своя колега. Не на шега двамата влизат в остри спорове заради кандидат-талантите. Любо истински се ядоса на Заки в епизода, когато музикантът тръгна да прави психологически профил на 15-годишно момиче вместо да оцени пеенето й. Това истински ядоса Любо, който направи забележка на колегата си и каза, че не е съгласен с него.

Конфликтът между Заки и Любо тлее от миналата година, когато певецът не спираше да оспорва компетентността на композитора и продуцент. Още тогава скандалите между двамата лъснаха в ефир и се подновили с нова сила този сезон. Зрителите видяха ледените отношения между двамата още на старта на предаването, а от екипа издават, че тепърва предстои да бъдат излъчени големите караници, които си спретнали по време на предварителните кастинги през лятото и едноседмичния лагер, по време на който дори живели заедно в провинцията.

Дамите, за да не останат по-назад, си спретнаха скандал в самото начало на кастингите през лятото, когато се разчуло коя колко е получила, за да участва отново в тв формата за певци. Мария Илиева дори била на път да провали новия сезон, плашейки с напускане. Тя побесняла, че ще вземе 40 бона, а колежката й Саня – 50. Продуцентите обаче били категорични: „Станислава и Заки взимат повече пари, защото са от музикалната индустрия и са значително по-компетентни”. В крайна сметка Мария се примирила с условията, но заради приказките й по адрес на Саня, музикалната продуцентка тотално скъсала добрите отношения с нея.

„Двете са като куче и котка и не спират да се карат. Щом едната каже, че някой пее добре, другата контрира и се започват скандалите. Ще бъде много труден сезон”, издават от екипа.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top