АРХИВ

ИЗЧЕЗНА БЕЗСЛЕДНО БЪЛГАРИН, ОТКРИЛ ЛЕК СРЕЩУ РАКА

Преди години медиите в България гръмнаха с новината, че български учен от Чикаго участва в разработката на ново лекарство против рак. Д-р Константин Христов и колегите му създали препарат, който унищожавал туморите и връщал към живот пациенти, отдавна отписани от медицината.

Медикаментът трябвало мине през много тестове обаче. Засега той давал надежди, че в близко бъдеще било възможно откриването на универсален цяр срещу рака.

Д-р Константин Христов специализира в сферата на онкологията над 40 години. От 1989 г. работи и преподава в престижни американски медицински университети и лаборатории.

Признава, че за споменатия препарат все още не бива да се правят революционни заключения. Предстоят изследвания върху стотици пациенти, преди той да бъде официално одобрен. Втората фаза на проучването му щяло струва милиони, за нея започнали да търсят инвеститори.

Година по-късно по темата за тези новооткрития в борбата срещу рака усилено се мълчи, сякаш никога не е излизала подобна новина. Западни електронни медии, които я отразиха, дори са я изтрили от архивите си, а от въпросния доктор Христов няма никаква следа. Негови приятели, колеги и сътрудници от България отчаяно търсят вариант да се свържат с него, но от института, в който работел им отговарят, че той е напуснал и за тях местонахождението му не им е известно.

За нас от свободната печатна медия в тази информация няма нищо нормално. Настояваме докторската гилдия да се самосезира и да потърси връзка със своя колега. Сигурни сме, че зад изчезването му се крият зли намерения и начин да се осуети работата му на откривател в медицинския свят. Дано вече не е късно.

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top