ДНЕС

Славиша Стоянович остава треньор на „Левски“ до юни

Наставникът на „Левски“ Славиша Стоянович сложи окончателно край на спекулациите, касаещи бъдещето му на „Герена“, като все пак призна, че е имал оферта за селекционер на Латвия.

Освен нея сърбинът е бил желан и от още два клуба, но желанието му е да остане при „сините“ и да изпълни договора си, който е до месец юни. „Беше пълно с дезинформации, с много инсинуации, много манипулации. В последния месец имах оферта от националния отбор на Латвия, както и от още два клуба. Не беше лесен период за мен. В края на месец май клубът ще каже „не“ или аз ще кажа „не“ като обсъдим работата ми. Това е важно да се разбере. Тук съм и ще работя до края на договора така, както „Левски“ иска, както и феновете искат“, заяви специалистът.

Стоянович обяви, че не е на „Герена“ просто да отбие номера. „Ако загубя някои мачове, може да приключа работата си и по-рано, не зависи това от мен, а от ръководството. Не съм дошъл тук да вегетирам и да си тръгна, дошъл съм да оставя следа“, заяви треньорът и разкри как са протекли разговорите му със собственика Спас Русев. „Условия не мога да поставям. Само мога да кажа желанията си как искам да работя. На 15 декември завърши първенството, на 16-ти дадох рапорта си какво иска, да се случи. Не е много направено по този въпрос, какво ще се случи, ще видим“, разкри наставника, като сподели, че целите след отпадането за Купата е „сините“ да са много близо до „Лудогорец“ и да изпреварят ЦСКА. „Трябва да сме спокойни, да се върнем към корените и да работим крачка по крачка. Накрая ще видим дали сме успели в целите си“, сподели Стоянович, като настоя, че иска да види „Левски“, който да демонстрира самочувствие, и агресия.

Той разкри още, че е получил уверение от клуба за положителна развръзка по казуса с евролиценза. „Не съм компетентен, клубът казва да не се притеснявам и че всичко ще е наред до февруари. Аз вярвам в това“, заяви Стоянович на пресконференцията след първата тренировка на „Левски“ за годината. На заниманието се явиха 30 футболисти, а отсъстваха Паулиньо, Виана, Ривалдиньо и контузеният Холмар Ейолфсон. Единственото ново лице пък бе завърналият се на „Герена“ като треньор на вратарите Димитър Иванков. Отборът ще се готви два дни в София и после заминава за Кипър, като лагерът в чужбина ще продължи един месец.

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top