ТРИБУНА

Две ало измами за ден в Хасково

Сигнал за първата подала в 12 часа внучката на 83-годишна хасковлийка.Тя съобщила, че баба й е в неизвестност, а телефонът й давал постоянно заето. Малко по-късно при стартирали издирвателни действия жената е установена. Тя споделила, че по телефона й се обадил непознат мъж, представил се за лекар, който поискал наличните й средства за операция на неин близък. Жената имала 10 000 лева, които трябвало да предаде пред местната болница, като за целта измамниците й поръчали такси.

Второто обаждане е 2 часа по-късно от 90-годишна хасковлийка. Тя разказала, че е получила обаждане на стационарния си телефон от непознат, който я подвел в заблуждение по същата схема- „пари за операция на роднина“. Възрастната жена била трудноподвижна и измамниците изпратили жена пред дома й на булевард „Съединение“, където тя предала наличните си 4 000 лева.

В хода на работата полицаите установили и задържали жената посредник, която била 29-годишна от село Малко градище. Тя признала, че е наета по обява за работа, и направила самопризнания, описвайки механизма на извършеното от нея деяние.

С протокол е върнала инкриминираните 4 000 лева. Мярката й на задържане е до 24 часа по образуваното досъдебно производство, съобщават от ОДМВР, Хасково.

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top