ТРИБУНА

Тежка катастрофа край Плевен, има загинал и пострадал

Сигналът е постъпил на 21 август в 13:51 часа за настъпило пътно-транспортно произшествие на главен път І – 3, в близост до разклон за Разсадник. Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ и е извършен оглед.

Установено е, че водачът на товарен автомобил „Ман“, – 31-годишен, при движение в посока към град Плевен, при неустановени обстоятелства, е изгубил контрол над управлението. На десен завой е навлязъл в лентата за насрещно движение. Шофьорът на движещия се по пътното платно товарен автомобил „Мерцедес“ – 57-годишен, в опит да избегне удара, рязко е навлязъл в лентата за насрещно движение. Там е блъснал челно лек автомобил „Дачия“.

На място е загинал шофьорът на леката кола – 50-годишен. Трупът му е приведен за аутопсия в КСМ – Плевен.

Пострадал е и водачът на товарен автомобил „Ман“. Той е транспортиран до УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен, където е диагностициран с фрактури на множество прешлени. Настанен е за лечение, без опасност за живота.

При разминаването на двата товарни автомобила е настъпил и лек удар между задната част на прикаченото полуремарке на „Ман“ и предната ъглова част на прикаченото полуремарке на мерцедеса.

Водачите на камионите са проверени с техническо средство за употреба на алкохол и наркотици, пробите са отрицателни.

Съдействие на местопроизшествието е оказано от екип на РС ПБЗН – Плевен.

По време на огледа е бил затворен главният път и е променена организацията на движение на превозните средства. Осигурен е бил обходен маршрут пред селата Садовец и Крушовица. Към момента движението е възстановено.

За случая е сезирана РП –  Плевен. Образувано е досъдебно производство.

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top