ДНЕС

УЖАС: Пожар край Кремиковци

Пожар край „Кремиковци“. Пламна незаконно сметище в столичния квартал. То се намира близо до бившия рудник. По първоначална информация огънят е тръгнал от неизгасена цигара, съобщи NOVA.

Огънят се е запалил около 14 часа. На място пристигнали три пожарни коли, пет водоноски и булдозер. Според местни причината е цигара.

„Виждам, че много хора пушат цигари по края. Затвориха пътищата, само за да не хвърлят боклуци, какво ли не се хвърля тук. Ама те пак продължават да хвърлят”, разказва Анелия. Нейната къща е на метри от огъня, но опасност няма. Освен екипи на пожарната на място имаше и екипи на Столичната община.

„Сметище се гаси с много пръст. От кмета на район „Кремиковци” сме поискали верижна техника да разпръсне пръста. Изляхме над 10 цистерни с вода. Колегите от пожарната са се справили със сухите треви”, обясни Красимир Димитров

Горящият терен е собственост на няколко фирми, каза кметицата на района. Мобилни станции на Столичната община ще замерят въздуха в района на „Кремиковци’, за да се установи дали има опасност за населението.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top