ДНЕС

Стратега празнува рожден ден с внучките

Треньор №1 на XX век Димитър Пенев отпразнува със семейството и най-близките приятели 76-годишнината си днес.

 

 

Както и в последните години Стратега посрещна рождения си ден в София вместо в родното село Мировяне.

За вечеря му гостуваха дъщерята Екатерина с внучките и правнучката Никол. Съпругата Надежда бе подготвила вкусни ястия, а големият специалист се отчете с любимото си бяло вино. Почетният президент на ЦСКА по традиция първо почерпи в кварталното кафене в „Изток“. После Пената се отчете и на стадион „Българска армия“, където бе събрал най-големите си приятели от времената в ЦСКА начело с масажиста Христо Запрянов-Доцента. Естествено компанията обсъди и завършилото предишната вечер Евро 2020.

„Стана хубав финал. Италия показа по-добро майсторство при дузпите и заслужено спечели. През деня ще празнувам с приятели. Вечерно време вкъщи. Поканил съм ги, но всеки има задачи. Който е свободен, ще мине“, заяви Пенев, който очаква ЦСКА да го зарадва със Суперкупата в края на седмицата.

Легенда

„Червените“ също не забравиха празника на една от най-големите си легенди.

„Димитър Пенев носи червения екип между 1964 и 1977 г., като записва 329 мача и 24 гола. С ЦСКА печели 7 титли и 5 пъти Купата на Съветската армия, а като треньор извежда „армейците“ до 3 титли и 4 купи. За националния отбор изиграва 90 мача и вкарва 2 гола. Участник е на световните първенства през 1966, 1970, 1974. Като селекционер той извежда страната ни до четвъртото място на световното първенство през 1994 г., а също така води отбора и при първото класиране на България на европейски финали през 1996 г. Обявен е за треньор номер 1 на XX век на България. Награден е с орден „Стара планина – първа степен“. Пожелаваме на Димитър Пенев много здраве, щастие, късмет и дълголетие!“, заявиха от „Армията“.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top