СВЯТ

След невероятна драма „Челси“ и „Ливърпул“ са в Шампионската лига

След страхотна драма в последния кръг „Челси“ и „Ливърпул“ се класираха за Шампионската лига.

За втора поредна година „Лестър“ пък не успя да завърши н топ 4.

„Лисиците“ баха в пряка битка с „Челси“ и „Ливърпул“ за две места и щяха да се класират, ако бяха победили „Тотнъм“, но допуснаха обрат за 2:4 като домакини.

„Ливърпул“ си гарантира класирането след победа с 2:0 над „Кристъл Палас“ на „Анфийлд“, а „Челси“ загуби от „Астън Вила“ в Бирмингам с 1:2.

Така в крайното класиране „Ливърпул“ се изкачи до третата позиция с 69 точки. „Челси“ е четвърти с 67, а „Лестър“ пети с 66. Следват шестия „Уест Хям“, седмия „Тотнъм“ и осмия „Арсенал.“

„Лестър“ водеше на „Тотнъм „с 2:1 до 75-ата минута след точно изпълнени две дузпи на Джейми Варди и попадение на Хари Кейн за гостите. Ако този резултат се бе запазил, „лисиците“ щяха да се класират за Шампионска лига. Това обаче не се случи заради три безответни гола на „шпорите“ – автогол на Каспър Шмайхел и две попадения на Гарет Бейл.

„Челси“ изигра слаб мач и загуби срещу „Астън Вила“ с 1:2. Бертранд Траоре откри резултата в 43-ата минута, а Анвар Ел Гази в 52-ата направи 2:0 след точно изпълнена дузпа. Бен Чилуел върна попадение за „сините“ в 70-ата, а в края Сесар Азпиликуета бе изгонен с директен червен картон заради удар срещу Джак Грийлиш.

Ливърпул победи „Кристъл Палас“ с 2:0. И двете попадения вкара сенегалецът Садио Мане – в 36-ата и 74-ата минута.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top