ТРИБУНА

Ужас! Млад българин припадна след имунизация с „AstraZeneca“

Десетки европейски страни, включително и България стопираха имунизациите с „AstraZeneca“, след случаи на усложнения, а и на починали след ваксинация.

Въпросителните около британско-шведската ваксина обаче не стихват, включително и у нас, след като жена от Пловдив издъхна часове, след като си постави доза от въпросната ваксина.

Кантарджиев категоричен: Смъртта на жената в Пловдив не е от ваксината!

Оказва се, че нейният случай далеч не е изолиран. Николай Стайков е на 41 години, без хронични заболявания. Избира да се ваксинира с AstraZeneca.

„Още след 12-ия час на поставяне на ваксината имах много сериозно втрисане за около 15-20 минути. Буквално е съизмеримо с удар от ток, преди години много ме е удрял и имам представа за усещането и просто беше страшно“, споделя той пред Bulgaria ON AIR.

Часове по-късно усеща облекчение, но не за дълго. В малките часове на нощта вдига температура от 39 градуса, а на сутринта – припада.

„Силни болки в кръста, силни болки в мускулите, силно главоболие. На сутринта ми беше много замаяно и просто като седнах на масата усетих олекване на главата и припаднах“, разказва още Николай.

Сега е добре. Отдава реакцията си към ваксината на борбата на организма му и на изтощение.

Наблюденията на личните лекари също са, че при ваксинация с „AstraZeneca“ младите реагират по-бурно.

Забранява се ваксинирането с AstraZeneca у нас. Премиерът нареди ВИДЕО

„Не могат да се разболеят, но просто вдигат температура, отпадналост, леко гадене, един ден може би са неработоспособни, ако ще работят с инструменти, на височини и т.н. категорично не трябва да го правят“, коментира д-р Георги Миндов.

Според него въпреки съмненията, по-пагубно е спирането на ваксинационният процес и разрушaването на доверието у хората.

„Спирането е равносилно на смъртни присъди, сега се пълнят болниците с такива хора“, коментира той.

За момента няма яснота и как личните лекари трябва да реагират при отказ на пациентите за втора доза AstraZeneca. За медиците остава без отговор и въпросът дали след поставена първа доза на препaрата на Оксфорд, втората ще може да бъде на друг производител.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top