ДНЕС

Лавина уби 19-годишен сноубордист в Пирин

19-годишен е туристът, който загина при лавина в Пирин. Това съобщиха за „Фокус“ от отряда в Банско на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК. От там уточниха, че при свободно каране на ски или сноуборд извън ски зоната, по един от улеите на връх Тодорка, 19-годишен мъж събаря лавина, задейства му се еърбегът, който обаче се разкъсва от нея. Вследствие на инцидента младежът се удря в дърво и загива на място.

По информация на отряда с него е имало още двама души. Екипите на спасителната служба все още работят на мястото на инцидента.

„Чакаме ги да слязат и тогава ще има подробна информация за инцидента“, уточни дежурният спасител в Банско.

Трагичният инцидент е станал малко преди 12.00 часа. Тялото на загиналия турист е извадено от планинските спасители.

Затрупаният  сноубордист е починал на място, допълва БТА, като се позова на Планинската спасителна служба /ПСС/ в Банско.

В 11.35 ч. в спасителната служба е получен сигнал за лавина по улеите под връх Тодорка, с вероятност в нея да е попаднал човек. Пет минути по-късно трима спасители отиват на мястото, посочи дежурният В ПСС.

Младежът бил с лавинна раница /еърбег/, която сработила, но не успяла да му помогне, защото се ударил в дърво и тя се пръснала, каза дежурният спасител.

Момчето било със свой приятел, който веднага се притекъл на помощ, но попадналият в лавината сноубордист вече бил починал.

За произшествието е информирана и полицията, съобщиха от ПСС-Банско.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top