СВЯТ

Изгониха Меси за първи път от 753 мача в „Барса“

„Барселона“ загуби драматично от „Атлетик“ (Б) с 2:3 във финала за Суперкупата на Испания след продължения. Каталунците водеха до последната минута на мача, но първо баските изравниха, а след това и успяха да стигнат до успеха, грабвайки трофея.

Мачът обаче ще се запомни с историческия червен картон за Лео Меси. Аржентинската звезда бе изгонен в последните секунди, след като си изпусна нервите.

Ядосан от слабата игра на „Барса“, „Меси“ удари с юмрук в главата съперников играч и след гледане на ситуацията с ВАР бе изгонен от съдията. Това е първи червен картон за голаджията в клубния футбол и след впечатляващите 753 мача с екипа на „Барселона“. Досега Меси бе гонен на два пъти единствено в двубои на националния му отбор.

След двубоя голямата въпросителна е за колко мача Меси ще бъде наказан след провинението си. Съдията е описал детайлно инцидента, а според информациите в испанската преса Дисциплинарната комисия на Ла Лига ще се съобрази с член 98 от правилника, който предвижда наказание от 4 до 12 мача лишаване от състезателни права, но действията на Меси предвиждат най-малката възможна санкция по този член. Ако това бъде потвърдено, той няма да може да играе при гостуването на “Корнея” в турнира за Купата на Краля и двубоите от Ла Лига срещу “Елче”, “Атлетик“ (Билбао) и “Бетис”. Очаква се решението да излезе в сряда, а от „Камп Ноу“ заявиха, че ще настояват за минимална санкция, защото Меси не оспорва санкцията на съдията, а и действията му не са довели до нараняване.

След мача пък изненадващо треньорът на „Барселона“ Роналд Куман заяви, че е доволен от отбора и заяви, че тимът върви по правилния път. „Загубата не е крачка назад, коментира Куман. – Ние не успяхме да спечелим, но все пак видяхме, че се движим във вярната посока.

Направихме всичко по силите си да спечелим, но бяхме доста изморени. Все пак, за много от играчите този финал ще бъде полезен опит. По-добре да не говоря за съдията“, завърши бившият съотборник на Стоичков в „Барселона“.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top