ТРИБУНА

София няма да вдига данъците през 2021 г.

София няма да вдига данъците през следващата година. Това увери кметът на София Йорданка Фандъкова, която участва в проверка на изграждането на сградата, в която ще се помещава суперкомпютъра в София Тех парк.

Фандъкова обясни, че бюджета на града за следващата година ще бъде представен в първите дни на 2021 г.

„Не предвиждаме и не увеличаваме местните данъци и основни такси и в същото време правим всичко възможно да привлечем допълнително и външен ресурс, за да можем да изпълняваме основните обекти и приоритети, свързани с екологията, с чистотата на въздуха и с базовата инфраструктура“, обясни кметът и допълни, че е рано да се каже какъв ще бъде точният размер на бюджета, но посочи, че вероятно той ще е около 1,7 млрд. лв. „Няма да се отличава много от бюджетите през последните 2 години“, каза Фандъкова.

Градоначалникът припомни, че общината е получила подкрепа от правителството за реализация на програмата за строителство на детски градини, която е финансирана почти изцяло със средства на държавата.

„Наистина тази година като най-трудната, най-трудно прогнозируемата беше дадена възможност и от Народното събрание да имаме малко по-дълъг срок за подготовката и приемането на бюджета така, че да можем реално да видим ефектите от кризата за 2020 г., за да можем да прогнозираме по-успешно бюджета за 2021 г.“, коментира още тя.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top