ТРИБУНА

Вълчев: След 4 януари ще се реши кои ученици да се върнат в клас

Първите ученици, които ще се върнат в клас, ще са тези от начален етап. Засега обаче не се предвижда връщане към присъствена форма за всички ученици.

Това поясни министърът на образованието Красимир Вълчев в дискусия, организирана от омбудсмана Диана Ковачева.

Обмисля се след 4 януари, ако епидемичната обстановка позволява, да се премине към локално взимане на решения, при което по области ще се преценява – в кои училища и кои класове да се върнат в час.

За учениците, на които през следващата година предстоят матури, образователният министър успокои, че не е проблем последните теми от учебните програми да отпаднат.

Националното външно оценяване за четвърти и десети клас и следващата година ще е по желание. Остават задължителни обаче изпитите след 7-ми и 12-ти клас. С едно облекчение.

Първи в класните стаи ще се върнат децата от начален етап.

„Колкото са по-малки децата, толкова по-неефективно е обучението в електронна среда от разстояние. След това с приоритет са учениците от 7-ми и 12-ти клас. А за децата, които имат специални образователни потребности вече е взето решение въпреки епидемията Центровете за образователна подкрепа да работят присъствено с всяко дете. И да не връщат нито едно. Решение, което на някои места още не се изпълнява“, каза просветният министър.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top