ДНЕС

Боил Банов за блокадите: Това не е протест, а рекет

Блокадите на кръстовищата хора – независимо от повече или по-малко хора, не е протест, а рекет. Това заяви културният министър Боил Банов пред Нова телевизия. По думите му, в света няма държава, която да се подава на подобен рекет.

„Не защото е голям проблем дали Борисов ще си тръгне, а защото ако държавното управление се поддаде на рекет, това означа, че всяко следващо ще може да се поддаде. Това означава, че всеки, който не е доволен от управлението на държавата, може да блокира кръстовища, това не е редно”, обясни Банов.

Той заяви, че правото на протест е ключово за всяка демокрация, а управляващите, ако са достойни за местата си, трябва да разберат всяка група протестиращи и какво ги е накарало да протестират. „Това е важно и ключово. Мисля, че аз и всичките ми колеги го разбираме и активно работим в тази посока“, допълни още културният министър.

Банов отказа да прогнозира дали кабинетът ще изкара до края на мандата или не.

Относно средствата, които ще се отпускат на свободните артисти, Банов обясни, че по време на извънредното положение са дадени 7 млн. лв. В България независимите артисти са около 3000 души.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top