ДНЕС

8 пияни шофьори залови полицията в Пловдив за една нощ

Осем пияни шофьори залови полицията в Пловдив при спец.акция за подобряване безопасността на движението по пътищата само за една нощ. Акцията е била под надзора на окръжната прокуратура в града.

Пипнатите шофьори на градус, при които дрегерът е отчел над 1,2 промила алкохол, са двама. Те са от Раковски и са карали колите си със съответно 1.33 и 1.48 промила алкохол в кръвта.

Общо 1293 моторни превозни средства и 1588 лица са били проверени от 15 часа на 1 август до 05 часа на следващия ден. В този диапазон са установени 11 криминални престъпления. В осем от случаите се касае за управление на нерегистрирани мотори, а един от водачите е бил неправоспособен.  За първи път сред проверените няма дрогирани  водачи. По време на акцията полицаите са установили 778 нарушения. Били са отнети 12 книжки на шофьори в нарушение, а на осем от колите е била прекратена регистрацията.

Съставени са 160 акта за установяване на административни нарушения, а наложените глоби по фиш са 237.  В рамките на засиления полицейски контрол са установени 321 нарушения на скоростните режими по пътищата на града и областта.

По Закона за движение по пътищата са установени 135 нарушения. В 70 от случаите по автомобилите са били с различни технически неизправности, а 8 от превозните средства са били без задължителната Гражданска отговорност. 77 са шофьорите, пипнати да карат без поставен обезопасителен колан или предпазна каска. В 92 от случаите са наложени глоби за нередовни пътни документи. В хода на проверките са констатирани и 7 нарушения на пешеходци. По ЗдвП  наложените глоби по фиш са 4.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top