СВЯТ

Египет ще приема туристи под 48 г.

След края на пандемията властите в Египет временно ще ограничат по възраст туристите, които посещават страната. Те не трябва да са по-възрастни от 48 г. и трябва да представят сертификат, че не са заразени, съобщи в. “Иджипт индипендънт”. Приемането на чужденци ще започне от юли при спазване на санитарните стандарти, а през цялото лято хотелите ще работят с 50% от капацитета си.

Турция преминава към “контролиран социален живот”. Стриктно трябва да се спазват 4 златни правила – да се носят маски, да няма струпвания на хора на едно място, да се спазват социална дистанция и добра хигиена. Страната се готви да отвори търговските центрове на 11 май, макар да се чуват гласове, че “вирусът обича калабалък”.

Парламентът в Сърбия отмени извънредното положение и младоженците най-после ще дочакат своя звезден миг – сватбите са разрешени от 15 юни. Черна гора пък отваря плажовете си на 18 май. Германия съобщи, че сваля почти всички ограничителни мерки и от следващата седмица отваря училища, ресторанти и хотели. Здравни експерти обаче предупредиха за възможен “вирусен ураган” през есента.

В САЩ се оказа, че един от личните адютанти на президента в Белия дом е дал положителен резултат за К-19. Тръмп и вицето му Пенс след това са тествани и не били заразени. Тръмп призна, че вирусът е по-пагубен за страната от атентатите от 11 септември и нападението над Пърл Харбър през Втората световна война.

Ресторант в Амстердам направи стъклени кабинки за клиентите си заради епидемията.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top