ДНЕС

Борисов инспектира строителството на магистрала „Струма“ и тунела „Железница“

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на АМ „Струма“ и тунела край село Железница.

Придружаваше го заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков:  „Задачата ми е да запазим българите живи и здрави“, заяви премиерът Борисов по повод извънредните мерки в страната.

„Много съм доволен от проверката. По магистралата работят стотици. Всички са с маски, каски, ръкавици. Шофьорите са карантинирани в кабините. Всичко ще мине добре. Тази магистрала трябваше да е готова за Олимпиадата в Гърция, винаги ще го напомням”, каза Борисов.

„Тунелът вече е изкопан на около 600 метра. Дължината му е 2 км – най-дългият тунел за автомобили и тежкотоварни МПС-та. По-дълги са строени само жп транспорта”, обясни преди това Николай Нанков. Борисов пък коментира по повод работниците на магистралата, че изхранват стотици семейства. Зам.-регионалният министър го увери, че всичките работещи имат маски и ръкавици за предпазване от разпространението на коронавируса, както и че всяка сутрин има инструктаж по темата.

След Железница премиерът Бойко Борисов отиде в Банско, за да се запознае как върви тестването на банскалии, ще провери и сигналите за незаконен дърводобив.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top